15 Ιαν 2013

Η ΕΡΑΣ καταδικάζει την επικείμενη πορεία του ΕΛΑΜ προς την πλατεία Φανερωμένης


Η ΕΡΑΣ καταδικάζει την επικείμενη πορεία του ΕΛΑΜ προς την πλατεία Φανερωμένης την Τρίτη 15.01.13. Η φασιστική οργάνωση σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα και με πρόφαση δήθεν πατριωτικούς όρκους και το δημοψήφισμα του 1950 για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα διοργανώνει πορεία με ξεκάθαρο στόχο την πρόκληση και την προσβολή των αισθημάτων κάθε δημοκρατικού πολίτη. Επιδίωξή τους είναι η αναταραχή, ο εκφοβισμός και η εκδίωξη των κατοίκων και θαμώνων της περιοχής. Η εισβολή σε ένα πολυπολιτισμικό και ελεύθερης συγκέντρωσης δημόσιο χώρο, είναι μια μέθοδος η οποία κατ εξοχήν χρησιμοποιείται από βίαιες, φασιστικές οργανώσεις που αποτελούν απειλή για την κοινωνία και τη δημοκρατία.
Η «Χρυσή Αυγή» της Κύπρου, όπως αυτό-αποκαλουνται οι νοσταλγοί του ναζισμού και του Χίτλερ, κατεβαίνουν στην πλατεία Φανερωμένης για να δώσουν όρκους μίσους απέναντι σε κάθε τι «ξενόφερτο» και «διαφορετικό». Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα συνιστούν πρόκληση κατά του δημοκρατικού αισθήματος των πολιτών και της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της κυπριακής κοινωνίας. Ο φασισμός δεν απειλεί απλά τους “ξένους”, αλλά την ίδια την δημοκρατία. Η ΕΡΑΣ προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε επεισόδια βίας συμβούν ενάντια σε πολίτες, κατοίκους και θαμώνες της περιοχής, την ευθύνη θα φέρει η φασιστική οργάνωση ΕΛΑΜ

Η ΕΡΑΣ καλεί τις αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε σχέση με την εκδήλωση μίσους που διοργανώνει η συγκεκριμένη οργάνωση.

ΕΡΑΣ
Ανακοίνωση 15/1/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: