15 Μαρ 2013

Δημιουργία κίνησης πολιτών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις


Όλη η Κύπρος παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις που αφορούν την προσπάθεια για σύναψη δανειακής σύμβασης που σκοπός της θα έπρεπε να είναι το ξεπέρασμα των οικονομικών προβλημάτων του τόπου και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης. Αντί αυτού μπαίνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων νέες προτάσεις που επηρεάζουν τη δομή της οικονομίας, την κοινωνική ασφάλιση, τα αδύνατα στρώματα, την κοινωνική συνοχή, και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση της ανεργίας.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι η ΤΡΟΙΚΑ βρήκε την ευκαιρία να επιβάλει επαχθείς όρους που αν υλοποιηθούν θα πλήξουν τους βασικούς βραχίονες της οικονομικής ανάπτυξης, του κοινωνικού ιστού και θα επιφέρουν φτώχεια και εξαθλίωση. 

Στην πρώτη γραμμή των απαιτήσεων της ΤΡΟΙΚΑΣ βρίσκονται οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσιών οργανισμών στρατηγικής σημασίας και η εκποίηση δημόσιου πλούτου.
Οι δημόσιοι οργανισμοί κοινής ωφελείας, συνέβαλαν και συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και την παροχή υπηρεσιών στο σύνολο των πολιτών. Έχουν συσσωρεύσει πλούτο ανεκτίμητης αξίας και τα κέρδη τους επιστρέφονται στην κοινωνία. Πιθανή ιδιωτικοποίηση τους, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης, ισοδυναμεί με ξεπούλημα και δημιουργία κερδοσκοπικών ιδιωτικών ολιγοπωλίων που θα επιβαρύνει τους πολίτες.

Τα γεγονότα αυτά δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητη την κυπριακή κοινωνία. Για το λόγο αυτό μια ομάδα ενεργών πολιτών αφού αντάλλαξε απόψεις αποφάσισε τη συγκρότηση κοινωνικού κινήματος αντίστασης κατά των ιδιωτικοποιήσεων μέσα από την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Σε αυτή την κίνηση καλούνται να συμμετέχουν οργανωμένα σύνολα και άτομα για να δημιουργηθεί ένα πανίσχυρο κίνημα αντίστασης και αγώνα που στόχο θα έχει να προστατεύσει τον εθνικό πλούτο, τα συμφέροντα και την ευημερία των πολιτών. 
Για τη δημιουργία αυτής της κίνησης αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την Πέμπτη, 21/3/2013, η ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του συνεδριακού κέντρου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στα τηλέφωνα 99632845, 99404178, 99456625, 99646313.

Από την προσωρινή οργανωτική επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: