20 Σεπ 2013

Ψήφισμα καταδίκης της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Έγινε ψες η συνάντηση συζήτηση, με θέμα "Από την Αραβική Άνοιξη στη Συριακή Κρίση"που οργάνωσε η ΕΡΑΣ Λευκωσίας στην Δημοσιογραφική Εστία. Με το άνοιγμα της συζήτησης κατατέθηκε από την Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΕΡΑΣ και εκκρίθηκε ομόφωνα κείμενο ψηφίσματος για την καταδίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Επίσης έγινε κάλεσμα για στήριξη και συμμετοχή στην σημερινή εκδήλωση καταδίκης του φόνου. Εκδήλωση που κάλεσε το ΑΚΕΛ για σήμερα 20/9/2013 με μάζεμα έξω από το οίκημα της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. η ώρα 5:00μμ και πορεία στην Ελληνική Πρεσβεία.


Ψήφισμα καταδίκης της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής
Καταδικάζουμε την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ομάδα σαράντα περίπου νεοναζί τής Χρυσής Αυγής έστησε καρτέρι σε παρέα νέων αντιφασιστών που βρίσκονταν σε καφετέρια στην Αμφιάλη. Οι επιτιθέμενοι φορούσαν μαύρα ρούχα, είχαν γάντια στα χέρια και σιδερογροθιές και λειτουργούσαν με εντολές υπεύθυνων ως παραστρατιωτικό σώμα. Ο δολοφόνος έφτασε με αυτοκίνητο μπαίνοντας ανάποδα στο ρεύμα κυκλοφορίας και δολοφόνησε με μαχαιριές τον Παύλο Φύσσα. Τραυματίστηκαν και άλλοι αντιφασίστες.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι η κορύφωση μιας σειράς επιθέσεων που έχουν κλιμακωθεί τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Προηγήθηκε η επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ και τους συνδικαλιστές της Ζώνης Περάματος, οι ξυλοδαρμοί μεταναστών, οι επιθέσεις σε γραφεία της αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και άλλων στεκιών γειτονιάς.
 Είναι φανερό ότι το φασιστικό φίδι έχει εκκολαφθεί από το αυγό και βρίσκεται στους δρόμους. Την μεγαλύτερη ευθύνη γι αυτό την έχει η κυβέρνηση Σαμαρά που το ζέστανε σε ένα ακροδεξιό περιβάλλον που καλλιέργησε με ρατσιστικά προγκρόμ κατά των μεταναστών, με διώξεις των αντιφασιστών και που άφησε να κυκλοφορούν ατιμώρητοι με μαχαίρια και πιστόλια δολοφόνοι χρυσαυγίτες, και να δρουν με την ανοχή ή ακόμη και την προστασία της αστυνομίας.
Ο φασισμός δεν είναι μία «άλλη άποψη» στο πλαίσιο της δημοκρατίας. Είναι αυτοί που θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της Ιστορίας πίσω, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν τις ελευθερίες όλων μας. Κάθε ανοχή του είναι επικίνδυνη και τον θρέφει.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το ΕΛΑΜ,  ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής στη Κύπρο, που όσο και να μασκαρεύεται με πατριωτικά φτιασιδώματα δεν μπορεί να κρύψει τον νεοναζιστικό χαρακτήρα του. Έχει ήδη καταγράψει στο μητρώο του αρκετές επιθέσεις κυρίως σε τουρκοκύπριους και μετανάστες όπως το μαχαίρωμα τουρκοκύπριου στις Φοινικούδες, τον ξυλοδαρμό του λαχειοπώλη στη Λήδρας που αρνήθηκε να πάρει το φυλλάδιο τους, τις επιθέσεις σε φοιτητές στα πανεπιστήμια και πολλά άλλα που δεν βγαίνουν στα αστυνομικά δελτία.
Εκφράζουμε την έντονη αντίδραση μας στη πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι «δεν μπορεί να τεκμηριωθεί η σύνδεση, οποιασδήποτε οργάνωσης στη Κύπρο με ρατσιστική ή/και ξενοφοβική δράση». Ή εθελοτυφλεί ο Υπουργός ή ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς. Τέτοιες πολιτικές είναι που ζεστάνουν το αυγό του φιδιού ώστε να εκκολαφτεί και να έχουμε πολύ πιο σοβαρά περιστατικά.
Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να χτίσουμε μια κοινωνική συμμαχία αντίστασης στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, να απομονώσουν αυτή τη ναζιστική συμμορία και να την στείλουμε εκεί που πραγματικά της αξίζει, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Λευκωσία 20/9/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: