1 Δεκ 2012

Η φτωχοποίηση είναι προ των πυλών

Παρακολουθήσαμε προχθές το πρώτο από τα πολλά επεισόδια που αναμένεται να ζήσουμε στην Κύπρο του Μνημονίου. Η καταρχήν συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα, η οποία περιλαμβάνει τη μη επαναπρόσληψη 992 ωρομίσθιων κρατικών υπαλλήλων, στέλνοντάς τους  στην ανεργία, αποτελεί το εναρκτήριο σάλπισμα μιας πολιτικής που θα μετατρέψει τη χώρα σε κοινωνική έρημο, ακρωτηριάζοντας την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία, τραβώντας συνεχώς τη σκανδάλη εναντίον των πιο ευάλωτων κοινωνικά ομάδων: μισθωτών, συνταξιούχων  και εργαζόμενων σε εποχικά επαγγέλματα.

Η Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΕΡΑΣ) υποστηρίζει σθεναρά τις δίκαιες αντιδράσεις των εργαζομένων για την υποστήριξη των θέσεων εργασίας τους. Είναι προκλητικό, την ώρα που οι συνέπειες  του Μνημονίου πλήττουν πρώτα και κύρια τους χαμηλόμισθους, την ίδια ώρα, κάποιοι τραπεζίτες, οι οποίοι καθημερινά ξεσπαθώνουν κατά του «σπάταλου κράτους» και που για χρόνια λάμβαναν μπόνους εκατομμυρίων, δεν διστάζουν να απαιτήσουν και εφάπαξ.

Η ΕΡΑΣ τάσσεται ανεπιφύλακτα ενάντια στην πολιτική λιτότητας που εξαθλιώνει  τα χαμηλότερα στρώματα και αυξάνει τις ανισότητες όσο ποτέ προηγούμενα στη σύγχρονη ιστορία. Ως εκ τούτου, προτρέπουμε τον κυπριακό λαό να αντισταθεί στην προπαγάνδα του εκφοβισμού που παρουσιάζει την Τρόικα ως τη δήθεν καταρτισμένη και εξειδικευμένη υποστηρικτική δύναμη που θα «νοικοκυρέψει το κράτος μας» και θα διορθώσει τα πραγματικά προβλήματα της κυπριακής οικονομίας.

Καλούμε παράλληλα, όλους τους ανθρώπους που πλήττονται από την καταστροφική πολιτική του Μνημονίου, να συσπειρωθούν και να διεκδικήσουν μια διαφορετική κοινωνία μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης. Την κοινωνία της εργασίας, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της οικολογίας, της ισότητας των φύλων και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Γραφείο Τύπου ΕΡΑΣ 
1.12.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: