10 Ιουν 2012

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ACTA – ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟ INTERNET ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Η ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement: Εμπορική Συμφωνία για την Καταπολέμηση της Παραχάραξης) είναι μια εμπορική συμφωνία η οποία δημιουργήθηκε από πολυεθνικές εταιρίες διασκέδασης, προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, φαρμάκων και βιοτεχνολογίας και γίνεται μια απόπειρα να επιβληθεί στις κυβερνήσεις του κόσμου.
Το όνομά της είναι παραπλανητικό, γιατί υπάρχουν πολλοί νόμοι ήδη που να καλύπτουν την παραχάραξη – παραποίηση και αντιγραφή και να προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα.

Η ACTA στην ουσία στοχεύει στην δημιουργία μας αστυνομίας του Ιντερνετ, ένα εργαλείο για λογοκρισία και περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης και καταπάτηση των προσωπικών δεδομένων .

Για αυτό το λόγο η ψήφισή της αρχικά από μια σειρά από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιούργησε ένα τεράστιο κίνημα ενάντιά της. Κατά τη διάρκεια του Γενάρη και του Φλεβάρη σε Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία, Τσεχία, Λιθουανία, Γαλλία, Αγγλία, Ελλάδα, Σλοβακία, Λετονία, Βουλγαρία και άλλες χώρες, χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους καλώντας τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ να μην ψηφίσει την ACTA.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα 6 από τις 22 χώρες της ΕΕ να παγώσουν την  διαδικασία επικύρωσής της, και 5 να μην την υπογράψουν καθόλου.

Δυστυχώς η Κύπρος παρόλο που στις 27 του Ιανουαρίου  δεν υπέγραψε την ACTA, στην συνάντηση στο Τόκυο,  μέσα στο Μάρτη την ψήφισε στο Υπουργικό Συμβούλιο!
Στις 9 του Ιούνη έχει καλεστεί πανευρωπαϊκή μέρα δράσης ενάντια στην ACTA.

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρινόμαστε και στην Κύπρο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει εκστρατεία ενάντια στην ACTA από τις 31/3. Έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 300 υπογραφές και συνεχίζουμε.

Στις 7 του Ιούνη η «Εκστρατεία Σταματήστε την ACTA στην Κύπρο – Stop Acta Cyprus» θα βρεθεί στις 3.30 το μεσημέρι έξω από την βουλή ώστε να καταθέσει τις υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί και να πραγματοποιήσει δημοσιογραφική διάσκεψη. Σας καλούμε να παρευρεθείτε.
Στις 9 του Ιούνη, θα ανταποκριθούμε στο πανευρωπαϊκό κάλεσμα για μια μέρα ενάντια στην ACTA και θα οργανώσουμε διαμαρτυρία στην αρχή της Λήδρας – πλατεία Ελευθερίας, στις 11 το πρωί.

Ζητάμε από το Υπουργικό Συμβούλιο να ακυρώσει και να αποσύρει την απόφαση για την ACTA και να μην προωθήσει κανένα σχετικό νομοσχέδιο μέσω του αρμόδιου Υπουργείου στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ζητάμε από τους Κύπριους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν την ACTA στην Κυπριακή Βουλή και στην Ευρωβουλή αντίστοιχα σε περίπτωση που κατατεθεί για ψήφιση. 



STOP ACTA CYPRUS

Δεν υπάρχουν σχόλια: