28 Ιουλ 2012

Anti-Militarist Barış Harekâtı konseri / Αντιμιλιταριστική Ειρηνική Επιχείρηση συναυλία / Anti-Militarist Peace Operation concert


Anti-Militarist Barış Harekâtı konseri / Αντιμιλιταριστική Ειρηνική Επιχείρηση συναυλία / Anti-Militarist Peace Operation concert

TR, EL, EN... 
Anti-Militarist Barış Harekâtı konseri için bir araya gelen BKP ve YKP gençlik örgütleri, Kıbrıslı Gençlik Platformu (KGP), Feminist Atölye (FEMA) ve bağımsız genç aktivistler olarak, 2010’dan beri her yıl işgale ve militarizme karşı düzenlediğimiz 14 Ağustos’taki etkinliği bu yıl da üçüncü kez düzenliyoruz…

Bir hareket büyüyor, büyürken kendini geliştiriyor, gelişirken renkleniyor, çeşitleniyor... Enternasyonal dayanışmanın da pratikte parçası olduğu, katılımcı, dayanışmacı, neşeli ve mücadeleci bir hareket gelişiyor, ayaklarını güçlü yere vuran, dans eden ama talepleri, sloganları net bir hareket büyüyor… 
Bu sene gene Bandista bizimle olurken ayni zaman Bandsista da Selimiye Meydanında olacak ama şarkılarımızın yanına danslarımızı da koyuyoruz ve iki toplumlu dans grubu Dance for Peace ile Gabiraz Poi de Selimiye Meydanında olacak…
2010’dan beri pankartlarda, sloganlarda, meydanlarda ve sokaklarda “evine dön Ayşe” derken anlattığımız hep Ayşe’nin bitmek tükenmek bilmeyen tatilinin sona ermesi gerektiğiydi, bu sene sloganımızla gene her yerde olacağız ve 38 yıldır süren işgalin bitmesi gerektiğini bir kez daha haykıracağız. Düşmanlığa karşı barışın, işgale karşı özyönetimin, sömürüye karşı bağımsızlığın ve ırkçılığa karşı halkların kardeşliğinin sloganlarının yükseleceği konserimizin çalışmaları, 14 Ağustos’ta sokakta olmanın gerekliliğini önemsediğimizden ötürü devam etmektedir. 14 Ağustos’ta mutlak sokakta olmak, şarkılara eşitlik etmek önemlidir ve davetimiz, ayrımsız, nerede olunursa olunsun ama sokakta, eylemde olunsun… 
38 yıldır işgalin sürdüğü bir coğrafyada yaşıyoruz, yaşadığımızın adına işgal demeye çekinmiyor ve buna karşı çıkıyoruz. Tel örgülerle bölünmüş bir coğrafyada silahlarını birbirine doğrultmuş piyonlar olmak değil, irademizi çalanlara karşı duran, eşitlikçi bir düzenin olduğu bağımsız bir Kıbrıs talep eden siyasi özneler olmaktır derdimiz. Ordularıyla, memurlarıyla ve paralarıyla bizi satın almaya çalışanlara karşı bir haykırış, bir isyan ve bağımsızlık yolunda emperyalist kuşatmaya karşı bir duruşun önemini yineliyoruz. Yaşamlarımızı dikenli tellerle tutsak etmeye çalışan tüm işgal ordularının postallarını hemen şimdi üzerimizden çekmelerini istiyoruz! Biz, militarist baskı düzeninde yaşamayı, polis devletinin kuklaları olmayı kabul etmiyoruz! Sokaklarda özgürce yürümek, şarkılarımızı söylemek, milliyetçiliğin piyonu olmamak ve dans edebileceğimiz bir devrim için sesimizi yükseltiyoruz. Gel sen de bize katıl, hep birlikte haykıralım, tahakküme karşı duralım!

İSYANIMIZ İŞGALE, İSYANIMIZ SÖMÜRÜYE, İSYANIMIZ ATAERKINE, İSYANIMIZ MİLİTARİST DÜZENE! VE BİZ, BU DÜZEN SONA ERENE KADAR SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ, YILMADAN BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ! 

Ayşe’nin tatile çıkışının 38. yılında ’’bu tatile artık son!’’ demek için bir araya geliyoruz.
14 Ağustos akşamı 21:00’da Selimiye Meydanı’nda buluşalım, bu hareketi biraz daha büyütelim…

Bizler 20:00'den itibaren alanda olacağız, sokağı alanı düzenlemek için; katkı koymak isteyenler buyursun gelsin, bizlere katılsın!

BKP gençlik, Feminist Atölye (FEMA), Kıbrıslı Gençlik Platformu, YKP Gençlik ve Bağımsız Genç Aktivistler

2. Anti-Militarist Barış Harekâtı / Αντιμιλιταριστική Ειρηνική Επιχείρηση

1. Anti-Militarist Barış Harekâtı / Αντιμιλιταριστική Ειρηνική Επιχείρηση

EL
Η συναυλία διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην Λευκωσία στις 14 Αυγούστου 2012, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού ενάντια στο μιλιταρισμό και τα θέματα της ελευθερίας και της συνύπαρξης των λαών. 

 ‘Anti-Militarist Peace Operation’ ("Αντιμιλιταριστική Ειρηνική Επιχείρηση"), tο όνομα επιλέγηκε ως έκφραση ειρωνείας προς τον παραπλανητικό χαρακτηρισμό που χρησιμοποιείται από την Τουρκία για την τουρκική εισβολή ως υποτιθέμενη «ειρηνική επιχείρηση».

Η επιλογή της ημερομηνίας είναι σημαντική, σημαδιακή και καθόλου τυχαία διότι αυτή είναι η μέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής και η μέρα κατά την οποία ειπώθηκε η γνωστή φράση «Η Αϊσέ μπορεί να πάει διακοπές» από τον τότε Τούρκο Πρωθυπουργό προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας όταν άρχισε η στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο.

Η διαφημιστική εκστρατεία της εκδήλωσης, όπως και οι προηγούμενες συναυλίες, έτυχαν ιδιαίτερης προσοχής. Για την προώθηση της εκδήλωσης χρησιμοποιείται μια τροποποιημένη αντιμιλιταριστική εκδοχή του γνωστού λογότυπου που συναντάται συνήθως σε στρατιωτικές περιοχές και σε στρατόπεδα του κατοχικού στρατού. Αντί ο στρατιώτης να κρατάει στο χέρι ένα όπλο (σύμβολο πολέμου), κρατάει μια κιθάρα. Ακόμη, η φράση «Προσοχή στρατιωτική ζώνη» αντικαθίσταται από τη φράση «Προσοχή μη στρατιωτική ζώνη».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Selimiye, έξω από το Selimiye Τζαμί (Καθεδρικός Αγίας Σοφίας) στην κατεχόμενη Λευκωσία την Τρίτη 14 Αυγούστου στις 21:00.

EN
A concert is being organised in Nicosia, Cyprus, on 14th of August in order to raise awareness on the issues of anti-militarisation, freedom and coexistence. This will be the third year that this concert will be held. 

The name of the concert "Anti-Militarist Peace Operation", ironically refers to the misrepresentation of the invasion by the Turkish State as a 'Peace Operation'.

The significance of the date is that this is the day when the 2nd wave of Turkish invasive forces stepped foot on the island and a day after the infamous quote of 'Ayse can go on holiday' was expressed by the Turkish Prime Minister of the time to the Foreign Minister initiating the Operation.

The promotion material, as well as the previous concerts, have already received a lot of attention. A modified, anti-militarist version of the commonly used sign indicating military areas is used. In the sign, instead of the soldier holding a gun we see a soldier holding a guitar and the 'attention military zone' quote is replaced by 'attention non-military zone'.

The concert will take place at Selimiye Square on Tuesday 14th August at 21:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: