11 Απρ 2013

Καρπασία



Με την κινητοποίηση της Πρωτοβουλίας για την προστασία της Καρπασίας, τόσο μέσα από το σχετικό ψήφισμα η συλλογή υπογραφών του οποίου συνεχίζεται (http://www.defterianaynosi.com/article.php?id=644 ), όσο και μέσα από την ιστοσελίδα (www.Protect Karpas.org), σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και αρθρογραφία, αναστάληκε η σελίδα του Φεστιβάλ της Διαδρομής του Μεταξιού στο facebook, με μεγάλες πιθανότητες ακύρωσής της διεξαγωγής του στη Χρυσή Ακτή (http://www.gazeddakibris.com/ustel-altin...r-festival-yok/ ), αλλά και η λήψη νομικών μέτρων για κατεδάφιση της παράνομης οικοδόμησης στην περιοχή εντός πέντε ετών βάσει σχετικού διατάγματος (http://yeniduzen.com/Haberler/haberler/k...asal-islem/2063 ). Ακτιβιστές που παρακολουθούν σε τακτική βάση της εξελίξεις των παράνομων εργασιών, διαπίστωσαν ότι την περασμένη Πέμπτη, αστυνομία και μέλη του Τμήματος Περιβάλλοντος των τουρκοκυπριακών αρχών, προχώρησαν στην άμεση εφαρμογή του διατάγματος για καταστροφή των οικοδομικών εργασιών στη Χρυσή Ακτή και τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας Καρπασίας.

Δυστυχώς οι οδικές εργασίες συνεχίζουν στους ίδιους ρυθμούς και για το λόγο αυτό, οι ακτιβιστές κινητοποιούνται για τη δημοσιοποίηση του κινδύνου που συνεχίζει μέσα από διεθνή ΜΜΕ και την εξασφάλιση της αλληλεγγύης και υποστήριξης από περιβαλλοντικές οργάνωσης σε ολόκληρο το νησιά, αλλά και διεθνείς. Εκπρόσωποι θα μεταφέρουν τις ανησυχίες τους σε δομές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα συνεχίσουν τη δράση τους και τις κινητοποιήσεις ώστε να σταματήσει η συνέχιση της καταστροφής που προκαλεί η διαπλάτυνση του οδικού δικτύου.
Η παρέμβαση όσο το δυνατών περισσότερων ατόμων είναι αναγκαία για την επιτυχή κατάληξη του στόχου και τη σωτηρία της Καρπασίας. Η σημασία της χερσονήσου της Καρπασίας και κατ’ επέκταση η αναγκαιότητα προστασίας της περιγράφεται τόσο στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας, όσο και σε προηγούμενα άρθρα της ΔΑ, μεταξύ άλλωνhttp://www.defterianaynosi.com/article.php?id=566


Δεν υπάρχουν σχόλια: