23 Απρ 2013

Κινητοποιήσεις της ΠΕΟ προς τιμήν της Πρωτομαγιάς – δικοινοτικές εκδηλώσεις.


Η ΠΕΟ, με το σύνθημα Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ θα τιμήσει και φέτος με κάθε λαμπρότητα την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Στα πλαίσια της εκστρατείας, πραγματοποιούνται ήδη εκατοντάδες Γενικές Συνελεύσεις και επαφές, με χιλιάδες εργαζόμενους, Κύπριους και μετανάστες, τόσο σε χώρους εργασίας όσο και σε χώρους κατοικίας, συζητούνται οι θέσεις και οι διεκδικήσεις της ΠΕΟ και διανέμεται διαφωτιστικό υλικό.

Θα υλοποιηθεί επίσης κοινό πρόγραμμα δράσης με την Τουρκοκυπριακή Συνδικαλιστική οργάνωση DEV-IS και άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.
Η κορύφωση των εορτασμών της Πρωτομαγιάς θα γίνει με μεγάλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

Λευκωσία.

Tετάρτη 1η Μαΐου: Στις 10 το πρωί συγκέντρωση στο οίκημα της ΠΕΟ Λευκωσίας. Κύριος ομιλητής ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης και θα χαιρετίσουν ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ο Πρόεδρος της Τουρκοκυπριακής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης DEV-IS Mehmet Seyis.

Στις 11 π.μ. κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των αφανών ηρώων της Εργατικής Τάξης.
Στις 11.15 π.μ. πορεία προς την Πλατεία Ελευθερίας και εκεί θα ακολουθήσει συναυλία με τον Κούλη Θεοδώρου.

Λεμεσός.

Τετάρτη 1η Μαΐου: Στις 7.00 μ.μ. συγκέντρωση στο Οίκημα της ΠΕΟ στη Λεμεσό και στις 7.45 μ.μ. πορεία από εκεί στις οδούς Αγίας Ζώνης, Ανεξαρτησίας και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων στις 8 το βράδυ όπου θα απευθύνει ομιλία ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Λεμεσού Δημήτρης Χριστοδούλου.
Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Λάρνακα.

Τετάρτη 1η Μαΐου: Στις 9.45 το πρωί συγκέντρωση στο Οίκημα της ΠΕΟ στη Λάρνακα και στις 10.30 π.μ. πορεία προς την Πλατεία Φοινικούδων. Στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητή τον Ε.Γ. της ΠΕΟ Λάρνακας Μάριο Πρατζιώτη και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Πάφος.

Τετάρτη 1η Μαίου: Στις 10 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στο Οίκημα της ΠΕΟ στην Πάφο και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και η ομιλία του Γραμματέα του Τμηματικού Συμβουλίου ΠΕΟ Πάφου, Αντρέα Φακοντή. Στις 11 θα πραγματοποιηθεί πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αμμόχωστος.

Τετάρτη 1η Μαΐου: Συγκέντρωση στο Οίκημα της ΠΕΟ στο Παραλίμνι στις 9.30 το πρωί. Στις 10.00 π.μ. θα ξεκινήσει πορεία στους κυριότερους δρόμους του Παραλιμνίου. Στις 11.00 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Σιντριβάνι στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΠΕΟ Αμμοχώστου Ευάγγελο Ευαγγέλου και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Εκδηλώσεις με Devis και άλλα Τουρκοκυπριακά Συνδικάτα.

Στην εκδήλωση της ΠΕΟ στην Λευκωσία, θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της DEVIS, ενώ θα παρευρεθούν εκπρόσωποι και μέλη πολλών Συνδικαλιστικών και άλλων Τουρκοκυπριακών οργανώσεων. Το βράδυ της Πρωτομαγιάς, η ΠΕΟ θα συμμετέχει μαζικά στην εκδήλωση των Τουρκοκυπριακών Συνδικάτων, την οποία θα χαιρετίσει ο Γ.Γ της Πάμπης Κυρίτσης. Σημείο συνάντησης θα είναι το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας στις 6.00 μ.μ


Το διαχρονικό μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς μας υπενθυμίζει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να βασιστούν πρώτα και κύρια στις δικές τους δυνάμεις. Με την ενίσχυση και την διαφύλαξη των συνδικάτων τους και με προσήλωση στον ταξικό προσανατολισμό τους, μπορούν να σταθούν ανάχωμα στις όποιες αντεργατικές επιβουλές.

Συνεχίζουμε σταθερά στα βήματα των πρωτοπόρων αγωνιστών της εργατικής τάξης, υψώνοντας και φέτος το κόκκινο λάβαρο της εργατικής Πρωτομαγιάς, στο δρόμο του αγώνα και της τιμής για μια Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη, χωρίς ξένους στρατούς και κηδεμόνες και για ένα κόσμο της Ειρήνης, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΠΕΟ
18 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: