28 Απρ 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΡΑ!


ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ -



ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΡΑ!


Η ΕΡΑΣ καταδικάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την απροκάλυπτη πολιτική παρεμπόδιση της δράσης διεθνών περιβαλλοντικών οργανώσεων και κυρίως του έργου του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας της Αστυνομίας Κύπρου.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες που τους αναλογούν και εντείνουν τις προσπάθειες πάταξης της λαθροθηρίας, κυρίως όσον αφορά την παράνομη και μη-επιλεκτική παγίδευση και θανάτωση άγριων πτηνών με ξόβεργα, δίκτυα και ηλεκτρονικές ηχομιμητικές συσκευές.

Οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει επιτέλους να επιδείξουν μηδενική ανοχή ενάντια όχι μόνο στη λαθροθηρία, αλλά και τη ψηφοθηρία και κυρίως όσους κομματικούς τραμπούκους θεωρούν ότι μπορούν να παραβιάζουν τα θεμελιώδη κοινωνικά και περιβαλλοντικά δικαιώματα όλων μας, Κύπριων και ξένων. 

Τα πρόσφατα γεγονότα παρεμπόδισης των εσωκομματικών εκλογών του ΔΗΣΥ από λαθροθήρες στο Παραλίμνι και η συνεπακόλουθη απομάκρυνση των περιπολικών του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας της Αστυνομίας Κύπρου από την περιοχή αποτελεί άλλο ένα τρανό παράδειγμα της ταυτόχρονης εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων και παράνομων κυνηγετικών δραστηριοτήτων.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τους ακτιβιστές και τα μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων, καθώς επίσης και την υποστήριξη μας στο έργο που επιτελούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: