1 Μαΐ 2013

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΝΙΚΟΝ


Οι εργαζόμενοι της εταιρίας ΕΝΙΚΟΝ, υπεργολάβου της εταιρίας Α/ΦΟΙ ΙΑΚΩΒΟΥ κατασκευαστές των δεξαμενών καυσίμων της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ στο Βασιλικό βρίσκονται σε απεργία από τις 18/04/2013 γιατί για 3Ο  μήνα εργασίας δεν έχουν λάβει καμία πληρωμή για τα δεδουλευμένα τους. Στο έργο δουλεύουν 22 μετανάστες και 11 Κύπριοι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι. Η άρνηση των εργοδοτών να καταβάλλουν τους μισθούς δημιουργεί τρομερά προβλήματα στους απεργούς, ιδιαίτερα στους μετανάστες, που στηρίζονται στην ταξική αλληλεγγύη των Κυπρίων συναδέλφων τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο αφού η εταιρία Α/ΦΟΙ ΙΑΚΩΒΟΥ έσπασε το συμβόλαιο με την ΕΝΙΚΟΝ και οι μετανάστες εργαζόμενοι κινδυνεύουν άμεσα με απέλαση. Στην εποχή του μνημονίου και της άγριας λιτότητας, τέτοια φαινόμενα  σύγχρονου δουλεμπορίου πολλαπλασιάζονται στην Κύπρο και σε όλη την Ευρώπη (πριν λίγες μέρες οι εργάτες στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας στην Ελλάδα δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση των εργοδοτών επειδή απλώς ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους). Η μόνη απάντηση σε αυτή την κατάσταση είναι ο κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών εργατών και η μηδενική ανοχή απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία. Οι λυσσασμένες επιθέσεις των εργοδοτών έχουν στόχο να διασπάσουν τους εργαζόμενους σε ντόπιους και μετανάστες, να μας πάρουν δεκάδες χρόνια πίσω και να τσακίσουν το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, όλοι μαζί, η επίθεση τους θα επεκταθεί.
Όμως, δεν θα τους περάσει. Όλοι μαζί συλλογικά και οργανωμένα μπορούμε να νικήσουμε και η απεργία των εργατών της ΕΝΙΚΟΝ μας δείχνει το δρόμο. Ο δίκαιος αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας για το δικαίωμα στην δουλειά, στην αξιοπρέπεια των αμοιβών, στην υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Σε αυτό τον αγώνα είμαστε μαζί τους. Η Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΕΡΑΣ) εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΝΙΚΟΝ που αγωνίζονται συλλογικά για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και ζωντανεύουν ξανά το ενωτικό μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς. Όπως τότε ο αγώνας για το 8ωρο ήταν παγκόσμιος, έτσι και τώρα ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στις περικοπές και στην ανεργία μας αφορά όλους. Για να τους στείλουμε το μήνυμα ότι αυτοί που θα κερδίσουμε είμαστε εμείς. Η εργατική τάξη με τους αγώνες της!

  • ·      Άμεση κάλυψη των αναγκών των απεργών από τις συντεχνίες
  • ·      Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της ΕΝΙΚΟΝ
  • ·      Να μην απελαθεί κανένας μετανάστης εργαζόμενος


Κύπριοι και μετανάστες εργαζόμενοι παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματα μας
Η ΕΡΑΣ Λεμεσού σας καλεί στη σημερινή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά
Θα ακολουθήσει πορεία με τη συμμετοχή και των απεργών της εταιρίας ΕΝΙΚΟΝ
τόπος συνάντησης:
 Γραφεία ΠΕΟ Λεμεσού στις 18:45

Να είμαστε όλες και όλοι εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: