4 Μαΐ 2013

Η ΕΡΑΣ στο πλευρό των απεργών της ΕΝΙΚΟΝ


Δύο μέρες πριν την εργατική πρωτομαγιά (Δευτέρα 29/4) η ΕΡΑΣ οργάνωσε εκδήλωση στη Λεμεσό με θέμα τους αγώνες του εργατικού κινήματος στην Κύπρο. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και απέκτησε ιδιαίτερη σημασία λόγω και της συμμετοχής των ντόπιων και μετανάστων εργατών της ΕΝΙΚΟΝ που έχουν κατέβει σε απεργία.

Τις προηγούμενες ημέρες, αντιπροσωπεία της ΕΡΑΣ Λεμεσού συναντήθηκε με τους απεργούς. Στη συναντηση αυτή εκφράσαμε τη συμπαράσταση μας στον αγώνα τους και τη θέληση μας να τους στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Έτσι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης λειτούργησε ταμείο οικονομικής ενίσχυσης της απεργίας, έγινε προσπάθεια συλλογής τροφίμων και οι απεργοί που συμμετείχαν, ενημέρωσαν τους συγκεντρωμενους για τις εξελίξεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Κύπριοι απεργοί παραχώρησαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στους μετανάστες συναδέλφους τους σε μια έμπρακτη κίνηση ταξικής αλληλεγγύης.



Η συμπαράσταση στους απεργούς της ΕΝΙΚΟΝ που ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες συνεχίστηκε στην διαδήλωση της πρωτομαγιάς. Η ΕΡΑΣ συμμετείχε στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και στην πορεία με δικό της μπλοκ μαζί με τους απεργούς. Στην πορεία μοιράστηκε  προκήρυξη για την απεργία και συγκεντρώθηκαν χρήματα για τη στήριξη των απεργών.
Τα συνθήματα που ακουστήκαν δυνατά (‘Κύπριοι και ξένοι εργάτες ενωμένοι’, ‘Workers United Will Never be Defeated’ καθώς και αντιρατσιστικά συνθήματα στα σουαχίλι) και η αγωνιστική διάθεση των απεργών έδωσαν ξεχωριστό παλμό στην συγκέντρωση. Οι απεργοί υπενθυμίσαν με αυτό τον τρόπο στις συντεχνίες και σε όλους μας ότι οι μέρες του ταξικού συμβιβασμού και της «κοινωνικής ειρήνης» τελείωσαν και ότι η στήριξη & νίκη των εργατικών αγώνων είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπισουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις ζωές μας απο τη συντονισμένη επίθεση εργοδοτών, κυβέρνησης και τροϊκας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: