Είναι με απίστευτη ελαφρότητα που η πλειοψηφία των ΜΜΕ πιέζει την κυβέρνηση άρον-άρον να μπει σε διαπραγματεύσεις με την Τρόικα χωρίς προηγουμένως η κυβέρνηση να έχει ακριβή γνώση της συνολικής ζημιάς του τραπεζικού εγκλήματος. Δίνουν έμφαση στα 300, 400, 500 εκατομμύρια που χρειάζεται το κράτος για να λειτουργήσει και αποκρύβουν συνωμοτικά του διψήφιου αριθμού δισεκατομμυρίων που φόρτωσαν οι τράπεζες στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία. Με απίστευτο παροξυσμό και μ΄ έναν ιδιότυπο ηδονισμό τα παπαγαλάκια αυτά αγνοούν τι τα αναμένει ενώ αγνοούν σκοπίμως τα αντικειμενικά δεδομένα των δομικών προβλημάτων της κυπριακής πολιτείας.
Πρώτον, αγνοούν τη βασική πρόνοια του άρθρου 24 του συντάγματος που αναφέρει ρητά ότι ο καθένας συνδράμει αναλόγως των δυνατοτήτων του. Δεύτερον, οι βουλευτές τουλάχιστον της αντιπολίτευσης αγνοούν σκοπίμως τον όρκο που έχουν δώσει για την πιστή τήρηση του συντάγματος.
Σε συνδυασμό με τα πιο πάνω η Κυπριακή Δημοκρατία με πλήρη δημόσια διοικητική μηχανογράφηση που με το πάτημα ενός κουμπιού γνωρίζει τον καθένα και την καθεμιά από εμάς «αδυνατεί» να εισπράξει για το 2011 από το ΤΕΠ 972 εκ., από το Τμήμα Τελωνείων 283 εκ. και από το Τμήμα Αναπτύξεων υδάτων 168 εκ.. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι μεγαλύτερες οφειλές προέρχονται από τους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης και τους εμπορευόμενους κι ένα μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών. Ενόψει των πιο πάνω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ηθικά και πολιτικά υποχρεωμένος να προχωρήσει άμεσα για να κατατεθούν στην Βουλή νομοσχέδια που θα ρυθμίζουν τα πιο πάνω καθώς επίσης και νομοσχέδια εφαρμογής πρακτικών μηχανισμών τα οποία θα περιορίζουν απόλυτα την οποιαδήποτε δυνατότητα πρόσβασης του οποιουδήποτε οφειλέτη προς το Δημόσιο, οποιασδήποτε Υπηρεσίας, είτε αυτό λέγεται τίτλος ιδιοκτησίας, είτε μεταβιβάσεις, είτε ταυτότητα, είτε διαβατήριο, είτε άδεια κυκλοφορίας, είτε οποιαδήποτε άλλα βοηθήματα και διευκολύνσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ας συμβουλευτούν επί αυτού την Αυστραλιανή κυβέρνηση. Το μνημόνιο αυτό όπως είχε δημοσιευτεί θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατακρήμνιση και στην διάλυση του κυπριακού ελληνισμού και στην εν δυνάμει υποθήκευση του φυσικού πλούτου της νήσου. Θα οδηγήσει στην φτωχοποίηση του Δημοσίου, της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας, στην κατακρήμνιση της αντίστοιχης ιδιωτικής ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό στον ιδιωτικό τομέα μέσα από την ανεξέλεγκτη αύξηση της ανεργίας θα τους οδηγήσει στην πείνα. Ήδη με στοιχεία των διδασκαλικών οργανώσεων ένα ποσοστό 10-15% των παιδιών ε/κ οικογενειών πηγαίνουν στα σχολεία χωρίς χαρτζηλίκι.
Η εργοδοτική πλευρά στην Κύπρο ας διαβουλευτεί πρώτα με τον κο. Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ όπου στην αρχή υπήρχε ευφορία για την συμπίεση του εργατικού κόστους λόγω μνημονίου αλλά που σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ΣΕΒ έβλεπε τις επιχειρήσεις να κλείνει η μια μετά την άλλη για να παραδεχτεί δημόσια ότι το μνημόνιο δεν λειτουργεί.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρώ ότι οφείλει να επιμείνει στην τακτική που ακολουθεί στη διαπραγματευτική διαδικασία παραγκωνίζοντας τα κελεύσματα της αντιπολίτευσης και του κατεστημένου της πληροφόρησης από τη στιγμή που δε γνωρίζουμε επακριβώς ακόμη τη ζημιά των τραπεζών. Θα είναι ό,τι χειρότερο για τον τόπο να μπει σε μια διαπραγματευτική διαδικασία χωρίς την προηγούμενη γνώση της τραπεζικής κατάστασης.
Καταληκτικά, ο δημόσιος υπάλληλος θα φτωχύνει με το μνημόνιο, και η φτώχεια αντέχεται. Ο ιδιωτικός υπάλληλος και τα παιδιά του θα πεινάσουν και η πείνα δεν αντέχεται…
sckattos@cytanet.com.cy
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου