13 Ιουν 2013

Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και στις Πολιτικές Λιτότητας

Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και στις Πολιτικές Λιτότητας 
Ανακοίνωση Στήριξης και αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό

Η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στην Ελλάδα εν μια νυκτί έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για μια παράνομη και αυταρχική πράξη που υπονομεύει τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας και εξυπηρετεί αλλότριες σκοπιμότητες και ιδιωτικά συμφέροντα. Παράλληλα με τη θυματοποίηση πέραν των 2500 εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αποτελεί μείζον πλήγμα για τη δημοκρατία γιατί η πράξη τούτη με την δημιουργία μιας "νέας κρατικής ραδιοτηλεόρασης" επιδιώκει ουσιαστικά να σιγήσει την κριτική στις απαράδεκτες αντιλαϊκές πολιτικές μιας ανομιμοποίητης κυβέρνησης.

Με αγανάκτηση παρακολουθούσαμε από τους δέκτες μας να σβήνει το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα, αλλά και με αίσθηση ανακούφισης και αλληλεγγύης παρακολουθούμε τώρα τη μαζική λαϊκή κινητοποίηση να κλιμακώνεται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που αντιδρούν με παρρησία και αποφασιστικότητα στην πραξικοπηματική τούτη απόφαση του πρωθυπουργού Σαμαρά. Οι εικόνες της αθρόας και αποφασιστικής παρουσίας του ελληνικού λαού στην Αθήνα, που συμπληρώνουν την εικόνα της μαζικής παρουσίας και αντίστασης του τουρκικού λαού ενάντια στον αυταρχισμό του πρωθυπουργού Ερτογάν, δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο τον Κυπριακό λαό και τους εργαζόμενους της χώρας μας που δεινοπαθεί από τα μέτρα λιτότητας και τους μνημονιακούς αυταρχισμούς.

Η Κίνηση Πολιτών Ενάντια στη Λιτότητα και τις Ιδιωτικοποιήσεις εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τον ελληνικό και τουρκικό λαό για τον αγώνα τους ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές, τη λιτότητα, τους εκβιαστικούς μνημονιακούς μονοδρόμους και την καταπάτηση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων τους. Αυτός ο αγώνας είναι κοινός.
Γνωρίζουμε ότι αυτά που βλέπουμε να διαδραματίζονται στην Ελλάδα και την Τουρκία είναι πολύ πιθανόν να επαναληφθούν και εδώ στη δική μας χώρα που ακολουθάει κατά πόδας ότι συμβαίνει στις λεγόμενες μητέρες πατρίδας.

Εμείς, ως Κίνηση Πολιτών Ενάντια στη Λιτότητα και τις Ιδιωτικοποιήσεις, δηλώνουμε δυναμικά παρών στον αγώνα και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για να αντικρούσουμε τις μεθοδεύσεις που επιχειρούνται και στη χώρα μας προς την ίδια κατεύθυνση, την ιδιωτικοποίηση φορέων κοινωνικής ωφέλειας. Οι επιθέσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών και από διάφορους αξιωματούχους που στηρίζουν την κυβέρνηση ενάντια στο ΡΙΚ έχουν τον ίδιο αυταρχικό χαρακτήρα και τον ίδιο στόχο: να εξυπηρετήσουν διαπλεκόμενα ιδιωτικά συμφέροντα με ιδιωτικά κανάλια. Καλούμε τον κυπριακό λαό και τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και σε αντίσταση, παραδειγματιζόμενοι από την αντίσταση του ελληνικού και τουρκικού λαού.

Καλούμε τον Κυπριακό λαό να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες στήριξης και αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό, εκφράζοντας ταυτόχρονα και τη δική του θέληση και ετοιμότητα να προστατεύσει τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το κοινωνικό κράτος.

Από την Γραμματεία της Κίνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: