2 Αυγ 2013

Εκδήλωση συμπαράστασης στους απολυθέντες της ΕΡΤ

Δημοσιογραφική διάσκεψη στα γραφεία της ΚΤΟΕΟS2 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ  ΕΡΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

                Εκδήλωση συμπαράστασης στους απολυθέντες της ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δημοσιογραφική διάσκεψη στα γραφεία της συντεχνίας των Τουρκοκύπριων Καθηγητών (KTOEOS) στην οποία έγινε ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε εκδήλωση συμπαράστασης στον αγώνα των απολυθέντων από την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση που θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα της συντεχνίας στις 6 Αυγούστου η ώρα 8μμ.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Τουρκοκυπριακή Συντεχνία των Εργατών Τύπου (BasinSen), η συντεχνία των Τουρκοκύπριων Δασκάλων(ΚΤΟS) και η Ελληνοκυπριακή οργάνωση ΕΡΑΣ Λευκωσίας (Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση).

Η στόχευση και το τελικό κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είναι μια οποιαδήποτε κίνηση μέσα στα πλαίσια της επίθεσης του Ελληνικού αλλά και Ευρωπαϊκού  κεφαλαίου ενάντια στο εργατικό κίνημα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Είναι μια επιλεγμένη κίνηση που μεταφέρει το κύριο πολιτικό μήνυμα ότι, "δεν σταματούμε μπροστά σε τίποτε".

Αυτό κάνει τον αγώνα της ΕΡΤ, περισσότερο ίσως από κάθε άλλο, αγώνα των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη, αγώνα των εργαζομένων στην Κύπρο αλλά και στην Τουρκία. Η ανελέητη ταξική σύγκρουση που σήμερα εξελίσσεται στην Ελλάδα και που τόσο ξεκάθαρα βγάζει στην επιφάνεια της προθέσεις του κεφαλαίου, δεν είναι παρά το προοίμιο αυτού που θα εξελιχθεί σε ολόκληρη την Κύπρο, στην Τουρκία και σε όλο τον κόσμο όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση εκδηλωθεί παντού στα μεγέθη που σήμερα έχει στην Ελληνική κοινωνία.

Η ποιότητα των προγραμμάτων της αυτοδιαχειριζόμενης εδώ  δυο μήνες ΕΡΤ από τους απολυμένους πρώην εργαζόμενους σε αυτήν, αποτελούν  παρακαταθήκη του επιπέδου διαχείρισης από τους εργαζόμενους  σε ένα άλλο κόσμο  που έχει γίνει πια στόχος μέσα από το σύνθημα που ακούγεται πια σε κάθε γωνιά του πλανήτη, «Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός» (another world is possible).

Το εργατικό κίνημα στην Κύπρο, Ελληνοκυπριακό και Τουρκοκυπριακό, πρέπει να συμπαρασταθούν με κάθε δυνατό τρόπο αλλά και να βρουν σημεία σύνδεσης με τον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού εργατικού κινήματος.

ΕΡΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
02/08/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: