15 Νοε 2013

Όλοι να συμπαραταχθούμε ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
της Επιτροπής για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΕΡΑΣ)
14 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΡΑΣ στο πλευρό των εργαζομένων στους Ημικρατικούς Οργανισμούς: Όλοι να συμπαραταχθούμε ενάντια στις  Ιδιωτικοποιήσεις

Η ΕΡΑΣ χαιρετίζει τις πρόσφατες κοινές ανακοινώσεις των συντεχνιών στην ΑΗΚ και ΑΤΗΚ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Ημικρατικών Οργανισμών.

Κυβέρνηση και Τρόικα μετατρέπουν την κρίση του ιδιωτικού τομέα σε κρίση του δημόσιου, αναδιανέμοντας τον πλούτο από τους φτωχούς στους πλούσιους. Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι απλά η εξασφάλιση του ποσού του 1,4 δις. ευρώ αλλά το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στους ολιγάρχες – στους ίδιους άπληστους που ως τραπεζίτες «έπαιξαν» τη χώρα στο διεθνές καπιταλιστικό καζίνο. Η ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών αντί «πινακίου φακής»  συνιστά καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας, που δημιουργήθηκε από το λαό και ανήκει σε αυτόν.

Η ΕΡΑΣ τάσσεται ενάντια στη μερική ή ολική ιδιωτικοποίηση όπως και στη μετοχοποίηση των δημόσιων οργανισμών. Οι ιδιωτικοποιήσεις αφορούν, όχι μόνο τους εργαζόμενους στους οργανισμούς αυτούς, αλλά τον κάθε πολίτη: Οδηγούν σε ιδιωτικά  μονοπώλια, σε απολύσεις και μειώσεις μισθών, σε πτώση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, σε συρρίκνωση των μέτρων ασφάλειας και στην κατακόρυφη αύξηση των τελών.

Συμπαρατασσόμαστε με τις συντεχνίες των εργαζομένων και ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα τους για τη «δημιουργία κοινωνικού μετώπου συνεργασίας για να αντικρούσουμε το νεοφιλελεύθερο παραλήρημα των δανειστών της χώρας μας», όπως διατυπώνεται στην κοινή ανακοίνωση των συντεχνιών της ΑΗΚ.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: