18 Νοε 2012

Βόμβα στα γραφεία της οργάνωσης Μπαρακα

Βόμβα τοποθετήθηκε στα γραφεία της Τουρκοκυπριακής Οργάνωσης Νεολαίας Μπαρακα την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου πράγμα που αποτελεί ένδειξη αυξανόμενης πολιτικής έντασης στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Το γεγονός συμβαίνει στο μέσο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης σε εξέλιξη, κατά την διάρκεια της οποίας η Μπαρακα δραστηριοποιείτο σε διάφορα επίπεδα. Με δράση που εκτείνεται από την στήριξη της απεργίας των δημοτικών εργατών που διάρκεσε για μήνες μέχρι την οργάνωση συνεχόμενων εκδηλώσεων ενάντια στο πακέτο μέτρων οικονομικής λιτότητας που επιβλήθηκε από την Τουρκία, η Μπαρακα επέδειξε θέληση για αντίσταση που ενόχλησε αντιδραστικές δυνάμεις στην κοινότητα.

Η Μπαρακα είναι μια οργάνωση με μακριά ιστορία στον αγώνα για επανένωση της Κύπρου, με καθαρή και συνεπή στάση ενάντια στον εθνικισμό και για την ανάγκη για κοινό αγώνα Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων ενάντια σε όλες τις μορφές εθνικισμού και στις δυο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής.

Η Τουρκοκυπριακή κοινότητα έχει μακριά ιστορία βίαιων και θανατηφόρων επιθέσεων από αντιδραστικές, εθνικιστικές δυνάμεις ενάντια σε αριστερά κόμματα, οργανώσεις και ιδιώτες. Αυτές οι μέθοδοι είχαν σχεδόν εντελώς εξαλειφθεί από την κινητοποίηση της Τουρκοκυπριακής κοινότητας την προηγούμενη περίοδο. Σήμερα, σε μια περίοδο γενικής υποχώρησης του κινήματος, οι παλιές μέθοδοι έρχονται ξανά στην επιφάνεια

Το γεγονός πρέπει να αποτελέσει προειδοποίηση όχι μόνο για το Τουρκοκυπριακό αλλά και για το ελληνοκυπριακό κίνημα επίσης. Οι σωβινιστές θα γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνοι όσο το κίνημα υποχωρεί και η λύση του Κυπριακού προβλήματος φαίνεται να απομακρύνεται περισσότερο στο μέλλον.

Η Μπαρακα έχει όλη μας την υποστήριξη. Αυτή η επίθεση όσο και αν φαίνεται ασήμαντη σήμερα, αποτελεί πιθανόν το προοίμιο αυτού που έρχεται σε μια περίοδο που η κρίση βαθαίνει σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Έχουμε την βαθιά πίστη ότι το Τουρκοκυπριακό κίνημα που έχει ιστορία ενωμένης μαζικής αντίστασης ενάντια στο σύστημα, θα βρει τρόπους ενωμένης αντίδρασης σε αυτή την πρόκληση και θα κάνει καθαρό ότι δεν θα ανεχθεί αυτές τις μορφές εγκληματικής δράσης.

Αριστερή Πτέρυγα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: