6 Νοε 2012

Διαμαρτυρία έξω από την ελληνική πρεσβεία - αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην Ελλάδα


αναδημοσίευση κειμένου της πρωτοβουλίας Σύριζα Κύπρου

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ!

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Στην Ελλάδα έφτασε η ώρα της ανατροπής! Ο, άγρια ταξικός, προϋπολογισμός του 2013 και το νέο πακέτο μέτρων δεν θα περάσουν. Δεν πρέπει να περάσουν, διότι μετατρέπουν τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική «έρημο», «βιάζουν» τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια των πολιτών και αφαιρούν την ελπίδα από το λαό. Οδηγούν τους ανθρώπους πολλές δεκαετίες πίσω, χωρίς φάρμακα και δημόσια περίθαλψη, χωρίς σχολεία και πανεπιστήμια, χωρίς μέλλον, με ατελείωτες στρατιές ανέργων, αυτοχείρων και απελπισμένων.

Τα μέτρα των 11 δις του προϋπολογισμού του 2013 και το συνολικό «πακέτο» του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την περίοδο 2013-2016, ύψους 18,9 δισ. ευρώ, «στάζουν αίμα»: «ακρωτηριάζουν» μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και εργασιακά δικαιώματα, κατεδαφίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας και κορυφώνουν την κοινωνικά βάρβαρη φοροεπιδρομή σε βάρος του ελληνικού λαού, την ίδια στιγμή που αφήνουν στο απυρόβλητο τους «έχοντες και κατέχοντες».

Η τρικομματική, μνημονιακή συγκυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την τρόϊκα, ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική κοινωνία. Στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους!

Γι’ αυτό στηρίζουμε τα συλλαλητήρια και τη 48ωρη γενική απεργία, που κήρυξαν στην Ελλάδα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 6 και 7 Νοεμβρίου και το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ να  παραμείνουν οι απεργοί στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, περικυκλώνοντάς την. Γι’ αυτό καλούμε τον κυπριακό λαό να ενώσει τη φωνή του με τον αγωνιζόμενο λαό της Ελλάδας, με τους λαούς του ευρωπαϊκού νότου που δοκιμάζονται απο τη πολιτική της λιτότητας και να οργανώσει τις δικές του αντιστάσεις ενάντια στο επερχόμενο κυπριακό μνημόνιο.

Η ανατροπή των μέτρων και των μνημονίων στην Ελλάδα καθώς και της τρικομματικής κυβέρνησης που τα προωθεί,  είναι όχι μόνο θέμα πρώτης προτεραιότητας αλλά και  όρος επιβίωσης για λαό της. Το μήνυμα αυτής της ανατροπής ξεπερνά τα όρια της ελληνικής επικράτειας, απλώνεται σε ολόκληρη την ευρώπη και δείχνει έναν άλλο δρόμο, ενάντια στις επιταγές των ‘αγορών’ και τους μονόδρομους του νεοφιλελευθερισμού.

Οι αγώνες και η εμπειρία αντίστασης των εργαζόμενων σε όλη την Ευρώπη αποτελούν τη μοναδική ελπίδα απέναντι στη λαίλαπα της κρίσης. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Κύπρο, ας οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας για να μη φορτωθούμε τις συνέπειές της, για να πληρώσουν εκείνοι που την προκάλεσαν. Τώρα που η βαρβαρότητα μας έχει περικυκλώσει δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη ρήξη.

Ή ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
ΣΥΡΙΖΑ Κύπρου
topiki.organosi.syriza.kyprou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: