14 Νοε 2012

Η ΕΡΑΣ στηρίζει τις κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη


Η Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΕΡΑΣ), χαιρετίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη, κατά των μέτρων λιτότητας που οδηγούν τις οικονομίες των χωρών της Ευρώπης σε πιο βαθιά ύφεση και τη δημοκρατία στη συρρίκνωση, καταδικάζοντας τα κατώτερα στρώματα στη φτώχεια, την ταπείνωση και την εξαθλίωση.

Η ΕΡΑΣ καλεί τον Κυπριακό λαό να μην παραλύσει από την προπαγάνδα του φόβου, που παρουσιάζει την Τρόικα ως τη δήθεν καταρτισμένη και εξειδικευμένη υποστηρικτική δύναμη που θα «νοικοκυρέψει το κράτος μας» και θα διορθώσει τα πραγματικά προβλήματα της κυπριακής οικονομίας. Όπως είδαμε να συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, αυτή η κρίση αξιοποιείται για νέα μέτρα εις βάρος της εργασίας, για την κατεδάφιση κάθε θεσμού κοινωνικής πρόνοιας, για τη μεταφορά των φορολογικών βαρών ακόμα περισσότερο στους ώμους των χαμηλότερων στρωμάτων, με τον συσσωρευμένο πλούτο να παραμένει στο απυρόβλητο. Την ώρα που κάποιοι τραπεζίτες, οι οποίοι καθημερινά ξεσπαθώνουν κατά του «σπάταλου κράτους» και για χρόνια λάμβαναν μπόνους εκατομμυρίων, δεν διστάζουν να απαιτήσουν και εφάπαξ.

Η ΕΡΑΣ υποστηρίζει σθεναρά τις πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις και καλεί όλους τους ανθρώπους που πλήττονται από την καταστροφική πολιτική του Μνημονίου, να ορθώσουν ανάστημα διεκδικώντας μια διαφορετική Ευρώπη. Την Ευρώπη της εργασίας, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της οικολογίας, της ισότητας των φύλων και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Την αποστρατικοποιημένη Ευρώπη, της ελευθερίας και της ειρήνης. 

Γραφείο Τύπου ΕΡΑΣ
14.11.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: