22 Μαΐ 2014

Η Εργατική Δημοκρατία καλεί σε φήφο στη Δ.Ρ.Α.Συ – EYLEM

Η Εργατική Δημοκρατία καλεί κάθε εργαζόμενο και νεολαίο την ερχόμενη Κυριακή να δώσει τη ψήφο του στη Δικοινοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συνεργασία.
Οι ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής διεξάγονται σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής και πολιτικής κρίσης. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν δει τη ζωή τους να γίνεται συντρίμμια. Η ανεργία πλησιάζει το 20%  και ένας στους δυο νέους δεν έχει δουλειά. Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί  κατά 30%. Κατακτήσεις δεκαετιών έχουν εξαφανιστεί μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Η αναξιοπιστία των πολιτικών δυνάμεων που κυβέρνησαν ή κυβερνούν το τόπο έχει φτάσει σε πρωτοφανή ύψη. Πολύς κόσμος κυρίως από το χώρο της αριστεράς νοιώθει μετέωρος και αναζητά απαντήσεις για το πώς φτάσαμε ως εδώ και πολύ περισσότερο για το τι πρέπει να κάνουμε για να ξεπεράσουμε τη κρίση.
Σε αυτά έρχονται να προστεθούν και τα προβλήματα στο Κυπριακό. Πολύς κόσμος και στις δυο πλευρές που υποστηρίζει την ειρήνη και την  επαναπροσέγγιση, έχει απογοητευτεί από τις μανούβρες των ηγεσιών του.
Σε τέτοιες συνθήκες η εμφάνιση ενός δικοινοτικού ψηφοδελτίου με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή για όσους απογοητευμένοι θα στρέφονταν προς την αποχή. Δίνει τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή μιας άλλης αριστεράς, μιας αριστεράς που δεν παίζει στο ταμπλό των εθνικών συμφερόντων, που δεν διαχωρίζει του ανθρώπους ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή, το χρώμα τους, τη θρησκεία τους, το φύλο τους ή το σεξουαλικό προσανατολισμό τους. Μια αριστερά που δεν βάζει σαν προτεραιότητα της να σώσει την οικονομία αλλά να σώσει πρώτα τη κοινωνία, τους ανθρώπους και το περιβάλλον.
Να ακουστεί η φωνή μια αριστεράς που παλεύει για ειρήνη, συμφιλίωση, συνεργασία και  αλληλοκατανόηση των κοινοτήτων στη Κύπρο. Που αναγνωρίζει και κατανοεί ότι ο πόνος των απλών ανθρώπων και στις δυο πλευρές είναι ό ίδιος. Που κατανοεί και αναγνωρίζει ότι για τις συμφορές στην Κύπρο δεν έφταιξε μόνο η μια πλευρά αλλά οι ελίτ και των δύο πλευρών. Όχι μόνο κάποιοι φανατικοί αλλά αυτοί που διοικούσαν στη κάθε πλευρά.
Να ακουστεί η φωνή αυτών που δεν θέλουν να δουν το νησί μας να γίνεται ορμητήριο για τις επιδρομές μικρών και μεγάλων ιμπεριαλιστών στη γύρο περιοχή. Που δεν θέλουν να ανταλλάξουν τα δίκαια των λαών που αγωνίζονται για ελευθερία, δημοκρατία και για μια αξιοπρεπή ζωή  με πετρέλαια ή αέρια ή οτιδήποτε άλλο προσφέρουν οι νέοι συνεταίροι των ηγεσιών μας.
Το ψηφοδέλτιο της Δ.Ρ.Α.Συ – EYLEM μπορεί να γίνει η φωνή όσων αντιστέκονται στα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας, η φωνή των φτωχών και των καταπιεσμένων, των ανέργων, των νέων, των γυναικών, των ΛΟΑΤ ατόμων. Να είναι η φωνή όσων θέλουν να παλέψουν ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.
Αυτό το μήνυμα θέλουμε να βγεί ισχυρό από τις κάλπες στις 25 του Μάη και για αυτό ψηφίζουμε Δ.Ρ.Α.Συ – EYLEM
Λευκωσία
20 Μαΐου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: