21 Νοε 2012

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό


Η ΕΡΑΣ καταδικάζει τη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας. Η νέα αυτή επίθεση με εκατοντάδες θύματα ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό αποκαλύπτει για πολλοστή φορά το βάρβαρο πρόσωπο του Ισραηλινού κράτους αλλά και την υποκρισία της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας και κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ απειλεί την σταθερότητα στην περιοχή που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και τείνει να κλιμακωθεί σε γειτονικές χώρες όπως ο Λίβανος. Η νέα επίθεση του Ισραήλ επιδεινώνει ακόμη περισσότερο το επικίνδυνο αδιέξοδο στην Μέση Ανατολή και σηματοδοτεί τις διαθέσεις του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού για οικονομική και στρατιωτική επικυριαρχία στην περιοχή.

Η ΕΡΑΣ στέκεται σταθερά αλληλέγγυα στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό και επαναλαμβάνει ότι η μόνη προοπτική που οδηγεί σε έξοδο από τον φαύλο κύκλο του αίματος είναι η ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής χωρίς ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις και η δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967.

Η ΕΡΑΣ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που διοργανώνονται αυτές τις μέρες ενάντια στον μιλιταρισμό του Ισραηλινού κράτους .

Γραφείο Τύπου ΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: