1 Φεβ 2013

Δικοινοτική Πορεία για την Αποστρατικοποίηση της Λευκωσίας


Δικοινοτική Πορεία για την
Αποστρατικοποίηση της Λευκωσίας.

Μέσα σ’ ένα πλαίσιο πολιτικής στο οποίο το Κυπριακό είναι πλέον στον πάγο εδώ και καιρό και οι δικοινοτικές δράσεις σε ύφεση, η καθιερωμένη ετήσια πλέον δικοινοτική εκδήλωση – πορεία για την αποστρατικοποίηση της Λευκωσίας και την επανένωση της χώρας μας αποτελεί μια χρήσιμη πρωτοβουλία με ιδιαίτερη αξία. Η δράση αυτή που αναλαμβάνεται και υλοποιείται κυρίως από νέους ανθρώπους υπενθυμίζει ότι αν η λύση του Κυπριακού μείνει όμηρος στις συνομιλίες υψηλού επιπέδου όπως μάθαμε να τις αποκαλούμε, δεν μπορεί να πάει πολύ πιο μακριά από το αδιέξοδο από το οποίο δεν ξέφυγε ουσιαστικά ποτέ. Αντίθετα οι διοργανωτές με την πρωτοβουλία τους υποδεικνύουν εμπράκτως ότι η κινηματική συνέργεια των δύο κοινοτήτων είναι αναγκαία για τη δημιουργία της πολιτικής λύσης μέσα στην οποία οι κοινότητες θα συμβιώσουν ειρηνικά και δημιουργικά.

Το ελληνοκυπριακό σκέλος της πορείας θα αρχίσει από το τέρμα της οδού Λήδρας στο άνοιγμα της οποίας συνέβαλε σημαντικά το δικοινοτικό κίνημα και έγινε το σημείο που φιλοξένησε πολλές δικοινοτικές δραστηριότητες. Η πιο σημαντική ίσως της τελευταίας πέτρινης περιόδου ήταν και πάλι εξωθεσμική και ήταν η κατάληψη της νεκρής ζώνης σε εκείνο το σημείο.

Το ελληνοκυπριακό κομμάτι της πορείας θα συναντηθεί με το τουρκοκυπριακό στο ύψος της πύλης Πάφου όπου θα ζητήσουν συμβολικά την κατάργηση του διαχωριστικού συρματοπλέγματος.

Η ΕΡΑΣ στηρίζει θερμά την πορεία. Ας λάβουμε όλοι μέρος. Ραντεβού το Σάββατο στις 13.00 στο τέρμα Λήδρας στη Λευκωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: