26 Φεβ 2013

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ


Την Κυριακή, στις 3 Φεβρουαρίου 2013, η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη και Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ) άνοιξε τις πύλες ενός νέου πολυπολιτισμικού χώρου στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας, με στόχο να συμβάλει στην προώθηση των αρχών της ισότητας, του σεβασμού της διαφορετικότητας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια που αποσκοπεί να αναδείξει και ταυτόχρονα να φέρει κοντά τους διαφορετικούς πολιτισμούς, που συνθέτουν την κυπριακή κοινωνία.
Ο πολυχώρος αυτός αποτελεί ένα κοινωνικό και πολιτισμικό κέντρο, το οποίο διαθέτει χώρους συνεδριάσεων, προβολών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και καφετέριας, με την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή.
Η δημιουργία του αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στον καθημερινό αγώνα ενάντια στα φαινόμενα του ρατσισμού, του εθνικισμού και του φασισμού, τα οποία η πολυεπίπεδη οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική κρίση φέρνει στην επιφάνεια της πολιτικής ζωής του τόπου μας.
Η Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΕΡΑΣ), ως εκφραστής της ριζοσπαστικής αριστεράς, στηρίζει και ενισχύει τέτοιου είδους προσπάθειες, οι οποίες αντιμάχονται το ρατσισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό στην απλή καθημερινή μας ζωή. Παράλληλα, η ΕΡΑΣ απευθύνει κάλεσμα σε όσες και όσους νιώθουν την αντίστοιχη ανάγκη προώθησης των αρχών της ισότητας, της πολυπολιτισμικότητας και της αλληλεγγύης να υποστηρίξουν αυτή τη τόσο αξιόλογη πρωτοβουλία με όλες τους τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: