25 Μαρ 2013

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με την Τρόικα και το Eurogroup, η Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και τις Πολιτικές Λιτότητας εκτιμά ότι μπήκαμε σε μια νέα καταστροφική πορεία για την Κύπρο, τους εργαζόμενους και το λαό μας γενικότερα.

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για το τραπεζικό και χρηματοοικονομικό σύστημα θα συρρικνώσουν την οικονομία και θα οδηγήσουν σε παρατεταμένη ύφεση. 

Στο μνημόνιο συμφωνίας περιλαμβάνονται και άλλα σκληρά μέτρα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις που θα οδηγήσουν στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και θα στερήσουν από την οικονομία βασικούς μοχλούς ανάπτυξης και ενίσχυσης του κράτους.


Όλα αυτά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, τη δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου, τη φτώχεια και την ανέχεια.


Με όλα αυτά η Κύπρος θα καταστεί όμηρος των πολιτικών λιτότητας με τις συνεχείς απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑΣ για λήψη νέων μέτρων, μειώσεις μισθών, συντάξεων και αποκοπών από την υγεία και την παιδεία, με αποτέλεσμα την αποσύνθεση του κοινωνικού κράτους.


Η Κίνηση πιστεύει ότι είναι άμεση η ανάγκη για αντίσταση και κινητοποίηση ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και ζητά την οργανωμένη και τεκμηριωμένη υποβολή προτάσεων που θα μας βγάζουν από τα καταστροφικά μνημόνια και θα επιμερίζουν τα βάρη για την έξοδο από την κρίση με τρόπο δίκαιο και με τη συμμετοχή όλων.


Για το σκοπό αυτό η Κίνηση καλεί όλους σε μεγάλη Παγκύπρια κινητοποίηση έξω από το Προεδρικό την Τετάρτη, 27/3/2013, και ώρα 6 μ.μ.


Καλούνται όλοι, πολίτες και κοινωνικά σύνολα, να συμμετέχουν. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Κίνησης Θέμος Δημητρίου και ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης. Χαιρετισμό θα απευθύνει εκπρόσωπος των άλλων οργανωμένων συνόλων που συμμετέχουν στην Κίνηση.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

http://antipriv.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: