17 Οκτ 2012

Πολιτική και οικονομική σημασία των διελεύσεων των Τ/Κ στις ελεύθερες περιοχές



Και ενώ έρευνες αποδεικνύουν συνεχώς ότι, όχι μόνο οι διελεύσεις των Τ/Κ προς την πλευρά μας είναι σχεδόν διπλάσιες από τις αντίστοιχες των Ε/Κ, αλλά και ότι αφήνουν εδώ τα διπλάσια λεφτά, παρόλο ότι αριθμητικά είναι πολύ λιγότεροι, οι πλείστοι πολιτικοί το περνούν ασχολίαστο. Όταν οι επί χρόνια θιασώτες του διαχωρισμού ήθελαν να ενισχύσουν το κλίμα καχυποψίας ανάμεσα στις δύο κοινότητες, επικαλούνταν τη δήθεν οικονομική ενίσχυση που έδιναν οι Ε/Κ που επισκέπτονταν τα κατεχόμενα ,στο καθεστώς και στην Τουρκία. Μη τολμώντας να λεν στον κόσμο ότι υπάρχει κάτι κακό από το να επισκέπτεται κάποιος το χωριό ή την πόλη του, η επίκληση αυτή βοηθούσε σε μεγάλο βαθμό στο να περάσουν τα μηνύματα της καχυποψίας και της απαξίωσης .
Οι έρευνες και τα οικονομικά στοιχεία είναι αυταπόδεικτα. Προφανώς όμως, οι πολιτικές σκοπιμότητες είναι πιο ισχυρές από την αλήθεια. Χωρίς να θέλουμε να δώσουμε περισσότερη βαρύτητα από ό,τι του αξίζει , το γεγονός ότι πλείστοι Τ/Κ συμπατριώτες μας επιλέγουν για την καθημερινότητά τους να επισκέπτονται τις ελεύθερες περιοχές και μάλιστα να αφήνουν πολλά λεφτά μέσα από τις αγορές τους ,είναι πολύ σημαντικό.
Ως ΕΡΑΣ, θέλουμε από τη μια να καυτηριάσουμε τη σκόπιμη απόκρυψη που επιχειρούν κύκλοι της διχοτόμησης, του γεγονότος ότι με την ελεύθερη διακίνηση μέσω των οδοφραγμάτων, επωφελούνται οικονομικά οι Ε/Κ και γενικά η κοινωνία, και από την άλλη, να αναδείξουμε το ζήτημα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης που κτίζεται μέσα από το καθημερινό πάρε δώσε των ανθρώπων της δουλειάς και των δύο κοινοτήτων. Αυτή η περιορισμένη, έστω, επαφή των ανθρώπων , δημιουργεί δεσμούς μεταξύ τους και επενεργεί θετικά ως προς την προοπτική της λύσης, της επανένωσης και της ειρηνικής συνύπαρξής τους.
Γραφείο Τύπου ΕΡΑΣ
17/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: