23 Οκτ 2012

Η κοινωνική μέριμνα έχει μετατραπεί σε πλειστηριασμό αγάπης


Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες σαν αποσβολωμένοι θεατές μια απίστευτη φιέστα επίδειξης ελεημοσύνης και αισθημάτων αγάπης προς τον πλησίον. Για άλλη μια χρονιά παρακολουθούμε την κοινωνική μέριμνα να μετατρέπεται σε μίζερη φιλανθρωπία και την ευθύνη του κράτους σε εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Σε συνέχεια του ανεπιτυχούς πονταρίσματος των golden boys, το οποίο ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση, καλούμαστε, υπό το σλόγκαν «Μόνο η αγάπη μπορεί» να συμβάλουμε στην προσπάθεια αποκατάστασης της δημόσιας εικόνας της Λαϊκής Τράπεζας και να χρηματοδοτήσουμε την κοινωνική της ευαισθησία.

Ο «Ραδιομαραθώνιος» μας υπενθυμίζει κάθε χρόνο την ανεπάρκεια του κράτους να διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των πολιτών και να αντιμετωπίσει τα άτομα με αναπηρία και ειδικές ανάγκες ως ίσους μεταξύ ίσων στην κοινωνία. Με την ευθύνη να μετακυλίεται στους πολίτες και τα τραπεζικά ιδρύματα και τις επιχειρήσεις να αυτοανακηρύσσονται σε ευεργέτες προβάλλοντας το δήθεν ευαίσθητο κοινωνικό τους προφίλ, την ώρα που στον εργασιακό στίβο παρατηρείται ντόμινο απολύσεων, μειώσεις μισθών, καθυστέρηση πληρωμών και γενικά ένα κλίμα εκφοβισμού και ανασφάλειας.

Ανεπάρκεια που οδηγεί σε έναν κοινωνικό ψυχαναγκασμό, ο οποίος εξευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εκβιάζει τα ανθρώπινα συναισθήματα. Ανεπάρκεια η οποία θα αυξηθεί, δεδομένου ότι η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους κατέχει πλέον πρωτεύουσα θέση στις ατζέντες των πολιτικών δυνάμεων. Με το κοινωνικό κράτος να γίνεται ολοένα και πιο ασθενές, πιο ανεπαρκές και πιο αναποτελεσματικό, όπως βλέπουμε να συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Η Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΕΡΑΣ) χαιρετίζει τις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις οργανωμένων συνόλων, μεταξύ των οποίων και η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών, κατά της πραγματοποίησης του «Ραδιομαραθώνιου».

Η ΕΡΑΣ υποστηρίζει ότι η θεσμική και κοινωνική ευθύνη δεν επιδεικνύεται με φιλανθρωπικές φιέστες αλλά με συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες πραγματικά θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών -ανεξαρτήτου θρησκείας, καταγωγής, φύλου, χρώματος και κοινωνικής ομάδας- αυτού του τόπου.  

Γραφείο Τύπου ΕΡΑΣ
23/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: