29 Οκτ 2012

Γιορτή δική σου, παραμονή δική μου


Παρακολουθούμε την ελληνική δικαιοσύνη να κινείται εναντίον αυτού που αποκαλύπτει την αλήθεια, αντί αυτού που την αποκρύπτει και τη συγκαλύπτει, κλέβοντας το ίδιο το κράτος και την κοινωνία. Και όλα αυτά την ώρα που οι απόγονοι του Χίτλερ και των ταγματασφαλιτών, ενώ αντιμετωπίζουν ένα σωρό κατηγορίες εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να αντιμετωπίζονται ως ίσοι μεταξύ ίσων. Για να νομιμοποιούν, έτσι, τη ρητορική των «δύο άκρων», να λειτουργούν ως το μακρύ χέρι ενός κατ’ επίφαση φιλελεύθερου κράτους και να εντείνουν την αίσθηση κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Το ρολόι χθες, Κυριακή, δεν γύρισε μια ώρα πίσω, αλλά 45 χρόνια. Η αυτεπάγγελτη δίωξη και σύλληψη του Έλληνα δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό Hot Doc, δεν μπορεί παρά να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μας περιμένει και εδώ στην Κύπρο, δεδομένης της πορείας που έχει εισέλθει η κυπριακή κοινωνία. Τα μέτρα της Τρόικα και η διαρκής ύφεση που υπόσχονται, θα επιτείνουν και στην Κύπρο τον κίνδυνο του εκφασισμού της κοινωνίας.

Η Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΕΡΑΣ) προειδοποιεί ότι ο φασισμός, ως απαύγασμα της κρίσης, εξαπλώνεται ήδη ως καρκίνος σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής. Από τους πυρήνες του ΕΛΑΜ στα σχολεία, την εθνικιστική υστερία για την παροχή νοσηλείας σε Τ/Κ και την απαίτηση για κλείσιμο των οδοφραγμάτων, είναι θέμα χρόνου να αγγίξει και την ελευθερία του λόγου.

Η ΕΡΑΣ θεωρεί ότι η αυταρχική τροπή του ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος εν μέσω νεοφιλελεύθερης κρίσης, θα πρέπει να ανακοπεί μέσα από τη δημιουργία ενός διευρυμένου κοινωνικού μετώπου που θα διασφαλίζει τη θωράκιση και διεύρυνση της δημοκρατίας μέσα από τη διαφάνεια και την ελευθερία του λόγου.

Το μήνυμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς παραμένει σταθερό και αναλλοίωτο:
Καμία ελευθερία και καμία ανοχή, στους εχθρούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας


Γραφείο Τύπου ΕΡΑΣ
29/10/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: