26 Ιαν 2013

Κάλεσμα συμπαράστασης στην απεργία διαρκείας των εργαζομένων στην οικοδομική βιομηχανία


Η Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΕΡΑΣ) εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην οικοδομική βιομηχανία που μάχονται για την προάσπιση των εργασιακών και συλλογικών δικαιωμάτων τους. Στην εποχή του μνημονίου και της άγριας λιτότητας που τα εργασιακά δικαιώματα όλων μας θα περικόπτονται ολοένα και περισσότερο δηλώνουμε τη διάθεσή μας να στηρίξουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που άρχισε στις 24 Γενάρη και συνεχίζεται με απόφαση των απεργιακών τους συνελεύσεων.
Οι εργολάβοι επιτίθενται συστηματικά στους οικοδόμους με στόχο να τους διασπάσουν σε ντόπιους και μετανάστες, να τους πάρουν δεκάδες χρόνια πίσω και να τσακίσουν το οργανωμένο τους κίνημα. Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, όλοι μαζί, η επίθεση των εργοδοτών θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους. Δεν θα τους περάσει!
Οι οικοδόμοι ζητούν στις ανακοινώσεις τους τη συμπαράσταση «ολόκληρής της Εργατικής Τάξης της Κύπρου και του κάθε τίμιου ανθρώπου» Ο αγώνας τους είναι ο αγώνας όλων μας για το δικαίωμα στην δουλειά, στην αξιοπρέπεια των αμοιβών, στην υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Σε αυτό τον αγώνα είμαστε μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: