17 Μαρ 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ  ΔΕΥΤΕΡΑ 18/3/2013 ΩΡΑ: 3:00μμ ΒΟΥΛΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ


Εργαζόμενε/η,  Άνεργη/ε στην Κύπρο,

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ζούμε κοσμοϊστορικές στιγμές , τόσο στην Κύπρο, όσο και σε όλη την Ευρώπη.  Το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο  μέσω των πολιτικών του εκπροσώπων στην ΕΕ, στη βουλή, στα ΜΜΕ και στους χώρους εργασίας εξαπολύουν μια, δίχως προηγούμενο, λυσσαλέα επίθεση στα κεκτημένα της εργατικής τάξης προσπαθώντας να μας πείσουν ότι τα όποια δικαιώματα καταφέραμε να αποκτήσουμε μέσα από τις θυσίες εργατών/ριων είναι ο λόγος της σημερινής οικονομικής κρίσης.

Οι Τράπεζες που ως πρόσφατα πλούτιζαν από τον ιδρώτα μας,   που τζογάραν και πώλησαν  τη ζωή και  το μέλλον μας  χωρίς την συγκατάθεση μας, έρχονται να μας ζητήσουν και τα ρέστα!  Ενώ αυτοί ζούσαν και ζουν πλουσιοπάροχα με τα κέρδη που έκαμαν πάνω στις πλάτες μας, τώρα καλούμαστε να επωμιστούμε τις ζημιές των εταιριών τους, αφού τις φόρτωσαν ως δημόσιο χρέος το οποίο καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς! 

Η διχόνοια και ο φόβος που εδώ και μήνες προσπαθούν να μας μεταδώσουν, οι φόροι, οι απολύσεις  και οι περικοπές που μας επέβαλαν δεν τους έφταναν. Θέλουν τώρα να μας κλέψουν και τις αποταμιεύσεις, εμάς και των παιδιών μας, που μόνον εμείς ξέρουμε τι θυσίες κάναμε για να μαζέψουμε. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!

Αυτή η πράξη τους να μας κλέψουν τους κόπους μας, εν μόνον η συνέχιση της επίθεσης τους εναντίον μας! ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟ! Απολύσεις, μεγαλύτερη περικοπή μισθών και ότι άλλα δικαιώματα μας έχουν απομείνει! Ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών στους κεφαλαιοκράτες  αφού μας έχουν  πείσει πρώτα ότι είναι  προβληματικοί! Ακόμα περισσότεροι/ες από εμάς θα μείνουν άνεργοι, επαίτες των πενιχρών επιδομάτων που μας δίνει αυτό που έχει απομείνει από το κράτος πρόνοιας το οποίο παλέψαμε να δημιουργηθεί αλλά αυτοί θα έχουν διαλύσει! Η δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία παύει να είναι δωρεάν. Η όποια μικρή βοήθεια παίρνουμε ως άνεργοι, μάνες, συνταξιούχοι, φοιτητές θα πουν ότι είναι αδύνατο να μας την δίνουν!

Όλα αυτά όμως δεν είναι τοπικό φαινόμενο. Τράπεζες και πολυεθνικές  ελέγχουν την ΕΕ και τα κράτη στα οποία ζούμε. Η «μοίρα» όλων των εργαζομένων στο κόσμο προαποφασίστηκε. Το μόνο που θέλουν είναι να προστατέψουν τα πλούτη τους, την βόλεψη τους και φυσικά αυτό το έκτρωμα που λέγεται καπιταλισμός. Τα πλούτη τους  είναι προϊόν  του κόπου και ιδρώτα μας!

Εργαζόμενε, Εργαζόμενη, Άνεργε, Άνεργη στη Κύπρο! Η επίθεση τους είναι καθολική. Αυτοί δεν βλέπουν ούτε εθνικότητα, ούτε φύλο, ούτε χρώμα! Μόνο εμείς θέλουν να πιστεύουμε αυτά που λένε για να μας διαιρέσουν! Γιατι ΜΟΝΟ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΟΥΝ! Είναι χρέος μας,  στην αντεπίθεση μας, να μας βρουν όλους μαζί στο δρόμο! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
  •  ΜΟΝΙΜΗ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
  •  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΗΣ
  •  ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
  •  ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ!
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

συντροφοι, λυπούμαι με αυτην την ανακοίνωση γιατί περιορίζεται να περιγράφει τα μέτρα. Είναι δυνατόν να μην μιλάτε για απεργίες; είναι δυνατόν να μην λέτε τίποτε για τες ευθύνες του ΑΚΕΛ; είναι δυνατόν να μην καλείτε τα συνδικάτα σε κινητοποήσεις; είναι δυνατόν να μην εξηγείτε με ποιον τρόπο θα κρατικοποιηθουν οι τράπεζες? και τι σημαίνει κοινωνικός έλεγχος? τόσο μετριοπαθήν ανακοίνωση ούτε το ΑΚΕΛ δε θα έφκαλεν...η εργατική τάξη της Κύπρου έχει ανάγκη από τολμηρές φωνες... συντροφικα, Α. Ερωτοκρίτου