24 Μαρ 2013

Σε απεργία καλούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες


Το κύμα της λαϊκής διαμαρτυρίας άρχισε ήδη να φουσκώνει. Εμπειρικά τα διάφορα τμήματα των εργαζομένων που πλήττονται ανελέητα από τις πολιτικές του σοκ και δέους της Τρόικας και του εσωτερικού προγεφυρώματος της, κινητοποιούνται και ξανα-ανακαλύπτουν το αυτονόητο.

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις και η ενότητα των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος και τρόπος για να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο κοινωνικής αντίστασης ικανό να αναμετρηθεί με την πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών που αποτολμά το μεγάλο κεφάλαιο.

Η δυναμική κραυγή του πλήθους των τραπεζικών υπαλλήλων για απεργία από την ερχόμενη Τρίτη είναι μια πρόταση που μπορεί όντως να εμποδίσει την Βουλή να προχωρήσει χωρίς να διασφαλίζει τα ταμεία προνοίας και τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων.

Μια τέτοια πρόταση εγγράφει την αντίσταση της κυπριακής εργατικής τάξης μέσα στο πλαίσιο των άλλων αγώνων και κινητοποιήσεων των εργαζομένων των ευρωπαϊκών χωρών που πλήττονται από την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα οι οποίοι αυτοί την στιγμή έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις αντιστάσεις μας.

Η ΕΡΑΣ καλεί το σύνολο των εργαζομένων να στηρίξουμε με τις κινητοποιήσεις μας τραπεζικούς υπαλλήλους.

Καλούμε και προειδοποιούμε το λαό να συνειδητοποιήσει άμεσα ότι οι Τροϊκανές πολιτικές έχουν ρίξει και την Κύπρο σε ένα υφεσιακό σπιράλ εκπτώχευσης που αφορά στο σύνολο των εργαζομένων. Θα πρέπει να γίνει συνείδηση ότι ο αγώνας κάθε ομάδας και κάθε κλάδου εργαζομένων αφορά όλους τους εργαζόμενους. Και ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ η ταξική ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων είναι αναγκαία για να δώσουμε προοπτική στις αντιστάσεις μας.

Πρέπει επίσης να κινούμαστε με την ταχύτητα που επιβάλλουν οι στιγμές. Είναι ολοφάνερο ότι η Τρόικα χρησιμοποιεί την ταχύτητα για να προσπεράσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων.

Να μην τους επιτρέψουμε να φορτώσουν την κρίση του κεφαλαίου στους εργαζόμενους. Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕν Νομίζετε οτι Επρεπε χτες να ειμασταν μαζί με τους τραπεζικούς δεν ειδα κανενα καλεσμα