14 Δεκ 2013

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κοινωνική κινητοποίηση της 14ης Δεκεμβρίου



10 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΡΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους και όλη την κοινωνία σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη παγκύπρια κοινωνική κινητοποίηση που οργανώνεται από ένα ευρύ φάσμα εργατικών συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων το Σάββατο, 14/12/2013. Η κινητοποποίηση θα αρχίσει στις 10.00 π.μ με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και θα συνεχίσει με πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Είναι μεγάλης σημασίας να είναι μαζική αυτή η πρώτη οργανωμένη αντίδραση και αντίσταση του λαού και των εργαζομένων στις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας που οδηγούν, μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις, στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, στην καταστροφή των οικονομικών και κοινωνικών κατακτήσεων του λαού μας.  Πρέπει να είναι σαφές και δυνατό το μήνυμα ότι η πολιτική των κυβερνώντων δημιουργεί αγανάκτηση, πάνω στην οποία θα στηθεί λαϊκή αντίσταση.

Για το κίνημα και τον απλό εργαζόμενο δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Η επίθεση είναι ολομέτωπη και σε όλα τα επίπεδα. Μόλις χθες τέθηκε όρος από την Τρόικα για ποινικοποίηση των αστικών χρεών. Για να μπορούν να φυλακίσουν αυτούς από τους οποίους τα κερδοσκοπικά παιγνίδια των τραπεζών στέρησαν το δικαίωμα στην εργασία, καθιστώντας τους έτσι ανίκανους να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους. Οι ίδιοι που χωρίς καμιά εξουσιοδότηση έκλεψαν από τις καταθέσεις του κόσμου για να διασώσουν τις τράπεζες, ετοιμάζουν τώρα  νόμους για ποινικοποίηση της φτώχειας που προκάλεσαν.

Αυτή τους η πρόθεση είναι ακόμα μια ένδειξη της πολιτικής συνεχούς ψήφισης μέτρων και νομοσχεδίων που κάνουν ακόμα πιο εύκολο το δρόμο στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στο ξεσπίτωμα οικογενειών. Δεν πρέπει και δεν μπορούν να περάσουν τη θέλησή τους, που από καιρό τώρα έχει ξεπεράσει τα όρια της κατάφωρης αδικίας και φτάνει στη βαρβαρότητα.

Είναι μεγάλης σημασίας το κυπριακό κίνημα να ενώσει τη φωνή του μαζί με τα κινήματα  ευρωπαϊκών χωρών που ήδη αντιστέκονται στις πολιτικές του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Στην χωρίς ενδοιασμούς και προσχήματα ανελέητη ταξική επίθεσή του πρέπει να προβάλουμε την ταξική ενότητα τόσο εθνικά όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: