9 Δεκ 2013

Να αποσυρθούν όλες οι δημόσιες λιμουζίνες



9 Δεκεμβρίου 2013


Και μόνο το γεγονός ότι το θέμα των λιμουζίνων πολυτελείας των υψηλόβαθμων αξιωματούχων του κράτους και των ημικρατικών οργανισμών αποτελεί θέμα "σοβαρής" συζήτησης στη Βουλή και σπαταλείται χρόνος που θα έπρεπε να θεωρείται πολύτιμος, αποτελεί προσβολή και πρόκληση για τον κυπριακό λαό που δεινοπαθεί μέσα στις συνθήκες της πιο σκληρής κρίσης που χτυπά τη χώρα μας.

Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το ποιοί και πόσοι δικαιούνται να κυκλοφορούν με δημόσιες λιμουζίνες. Οι βουλευτές και τα κόμματα παίζουν εν είδη επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε μια προσπάθεια να μειώσουν λίγο ή πιο λίγο τον προϋπολογισμό του κράτους, να φανούν πολύ ή λίγο πιο πολύ αρεστοί στο δυστυχή κόσμο που διολισθαίνει στη φτώχεια.

Θέση της ΕΡΑΣ είναι ότι όλες οι λιμουζίνες υψηλόβαθμων αξιωματούχων, πολιτικών, βουλευτών, πρώην και νυν  πρέπει να καταργηθούν. Επίσης θα πρέπει να καταργηθεί και το αφορολόγητο των αυτοκινήτων των βουλευτών και άλλων δικαιούχων αξιωματούχων. Οι υφιστάμενες λιμουζίνες να δημοπρατηθούν προς όφελος των μη εχόντων. Οι διάφοροι αξιωματούχοι θα πρέπει να πηγαινοέρχονται στην εργασία τους χρησιμοποιώντας τα ιδιωτικά τους οχήματα ή τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς όπως όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Αναφέρουμε παρεμπιπτόντως ότι το συγκεκριμένο μέτρο μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση στη φιλόπτωχο πρόταση του Προέδρου της Βουλής για αποκοπή μέρους του 13ου μισθού των εργαζομένων προς όφελος των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, δεδομένου ότι θα εξοικονομηθούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ απο την αγορά και συντήρηση των πολυτελών αυτοκινήτων με τα οποία διακινούνται οι διάφοροι κρατικοί αξιωματούχοι. 

Σε ένα μικρό κράτος που βρίσκεται υπό χρεωκοπία η εικόνα της φάλαγγας  των πολυτελών γυαλιστερών λιμουζίνων αποτελεί αφόρητη πρόκληση για όλους τους πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και εξασφάλισης του καθημερινού μεροκάματου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: