6 Δεκ 2013

Εκποιήσεις προ των πυλών - αναγκαία η κοινωνική αντίσταση


5 Δεκεμβρίου 201

Μετά τη διάλυση της Λαϊκής Τράπεζας, η Τράπεζα Κύπρου σείεται συνθέμελα και σύμφωνα με πολλούς αναλυτές σύντομα θα κληθεί ο λαός με νέες επαχθείς φορολογίες και περικοπές να τη διασώσει. Η κυβέρνηση με απαράδεκτες και θρασείς μεθοδεύσεις κατάφερε να παρέμβει στη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και να παρεμποδίσει τη διαίρεσή της σε κτηματική και σε υγιή τράπεζα, με προκλητική στόχευση να διασώσει τους 20 μεγάλους οφειλέτες που χρωστούν το 60% των επισφαλών δανείων. Παρά το ότι δημιουργήθηκε ειδικός κλάδος στην Τράπεζα για τον χειρισμό αυτών των δανείων, είναι σαφές ότι η πρόθεση είναι η διάσωση των μεγάλων επιχειρήσεων οι οποίες φέρουν και ιδιαίτερα μεγάλη ευθύνη για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.



Είναι επομένως σαφής ο κίνδυνος να στραφεί η τράπεζα στις εκποιήσεις περιουσιών των μικροϊδιοκτητών και υπάρχουν ήδη καταγγελίες στον τύπο που αναφέρονται στο ζήτημα αυτό. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος χιλιάδες συμπολίτες μας να βρεθούν στο δρόμο χωρίς κατοικία ή και εισοδήματα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, αντί να προστατέψει τους πολίτες της, στηρίζει και συγκαλύπτει με κάθε τρόπο το αδηφάγο και αποτυχημένο τραπεζικό σύστημα και τους ολιγάρχες που ως επαίτες εκλιπαρούν νέα μερίδια στο πλούτο της ρημαγμένης χώρας μας.

Οι πολίτες πρέπει να αρχίσουν να αντιδρούν με τρόπο αποφασιστικό και αποτελεσματικό. Ήδη ιδρύονται σε όλες τις πόλεις επιτροπές αντίστασης οι οποίες, εκτός από την γενική αντίθεσή τους στις εκποιήσεις των μικρών ιδιοκτησιών και ιδιαίτερα της πρώτης κατοικίας, οργανώνονται για να παρεμποδίσουν έμπρακτα τις εκποιήσεις εκεί και όπου θα γίνεται προσπάθεια να εκτελεστούν.

Η ΕΡΑΣ συμμετέχει στην προσπάθεια και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην προσπάθεια οργανώνοντας μάλιστα ανάλογες επιτροπές παντού. Σύνθημά μας κεντρικό: κανένας άστεγος στην Κύπρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: