13 Δεκ 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011: ΝΑΙ στους Αριστερούς Υποψήφιους. ΟΧΙ στην επίθεση της Δεξιάς

Οι επιλογές υποψηφίων δημάρχων από τη Δεξιά εντάσσονται στα πλαίσια της ευρύτερης επίθεσης που ενορχηστρώνει, ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο, ενάντια στην Αριστερά αλλά και, κύρια, ενάντια στο βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα της ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση της Δημαρχίας της Λευκωσίας, η επιλογή του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη ως υποψηφίου από τη Δεξιά αποκαλύπτει ξεκάθαρα τους πολλαπλούς της στόχους, πέραν από την προφανή και προκλητική απόπειρα ξεπλύματος του ονόματος, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η πράσινη γραμμή διασχίζει την πόλη.

Στο πολιτικό-ιδεολογικό επίπεδο συνιστά πρόκριμα για μια υποψηφιότητα της “ενωμένης δεξιάς” που μεθοδεύει για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές. Παράλληλα σηματοδοτεί και μια απόπειρα εκμετάλλευσης και περαιτέρω καλλιέργειας εθνοκεντρικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων σε μια διαιρεμένη και πολυπολιτισμική πόλη.

Στο οικονομικό-κοινωνικό επίπεδο επιχειρεί να παραδώσει την πρωτεύουσα σε άτομο εντελώς αμέτοχο στα κοινά για να τη διαχειριστεί ως μια ακόμα επιχείρηση ανάμεσα σε εκείνες που κληρονόμησε. Πρόκειται για ξεκάθαρο δείγμα της γενικότερης νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει την κοινωνική προσφορά, το όραμα και τον πολιτισμό με προσοδοφόρες επενδύσεις, την ανθρωπιά και την ελπίδα με την αντιπαράθεση και την μισαλλοδοξία.

Η Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΕΡΑΣ) τάσσεται αγωνιστικά υπέρ της Ελένης Μαύρου και υπέρ όλων των Αριστερών Υποψηφίων για τις Δημαρχίες και τα Δημοτικά Συμβούλια,

- για να ανακόψουμε τη γενικευμένη επίθεση της Δεξιάς που καλλιεργεί την πόλωση, στοχεύει στην πολιτική ανωμαλία και μεθοδεύει τη συρρίκνωση ή και κατάργηση κοινωνικών κεκτημένων

- για να διατηρήσουμε και να ενδυναμώσουμε την ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: