21 Οκτ 2012

Η  αβάστακτη αθλιότητα της "εθνικής ομοφωνίας"


Με θλίψη και οργή παρακολουθεί ο κυπριακός λαός το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να συσπειρώνονται και να ομοφωνούν στην αποδοχή ενός μνημονίου με την Τρόικα, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην κοινωνική οπισθοδρόμηση και την εξαθλίωση μεγάλου μέρους της κοινωνίας.

Η ΕΡΑΣ εκτιμά ότι με την υπογραφή του μνημονίου διακυβεύονται οι κατακτήσεις των εργαζομένων τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα. Ήδη στην σκιά της πολυδιαφημισμένης δημοσιονομικής εξυγίανσης που πλήττει όλους τους μισθωτούς στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα γίνεται κούρσα απολύσεων, μειώσεων στους μισθούς, απλήρωτων υπερωριών, καθυστέρηση πληρωμών και γενικά επικρατεί κλίμα ανασφάλειας.

Με δυσάρεστη έκπληξη παρακολουθήσαμε την κυβέρνηση του ΑΚΕΛ να σύρεται πίσω από το κυρίαρχο ρεύμα που μεταθέτει το κόστος της κρίσης σε αυτούς που δεν έχουν καμιά ευθύνη για την δημιουργία του, ενώ αφήνεται στο απυρόβλητο ο συσσωρευμένος πλούτος και το, από οθωμανικής εποχής, ειδικό καθεστώς της Εκκλησίας.

Απέναντι σ’ αυτού του είδους της δήθεν εθνικής συναίνεσης, που αποσκοπεί να σώσει τις τράπεζες και να καταστρέψει τους εργαζόμενους, η δημιουργία ενός μετώπου κοινωνικής αντίστασης καθίσταται επείγουσα και αναγκαία.

Η ΕΡΑΣ καλεί τον κυπριακό λαό σε αντίσταση και συντονισμό των αγώνων του με τους αγώνες των άλλων λαών της Ευρώπης, που ήδη βρίσκονται στους δρόμους.

Γραφείο Τύπου ΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: