10 Ιουλ 2012

Σπόντες Δέφτερης Ανάγνωσης

http://www.defterianaynosi.com/article.php?id=222

Ο Κιττής, της ΣΥΤΑ, είπε στον Ν. Παπαδόπουλο, δικηγόρο της Λαϊκής και της Betfair, κατά την διάρκεια της συζήτησης για αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους από τους ημικρατικους: «Ευτυχώς που δεν ακούσαμε τους σύμβουλους με τους οποίους έχετε επαγγελματική σχέση, γιατί τώρα θα είμαστε χρεοκοπημένοι». Μπα. Δηλαδή το δικηγορικό γραφείο Παπαδόπουλου, έχει και σχέσεις με «συμβούλους», οι οποίοι έχουν προτίμηση σε ειδικές «ξένες επενδύσεις»; Μπορεί να μάθει και το κοινό; Πάντως, καταγράφεται, ακόμα μια αναφορά, σε επίσημη συνεδρία επιτροπής της Βουλής, για το σκάνδαλο της Διαπλοκής συμφερόντων του Παπαδόπουλου ως δικηγόρου και ως βουλευτή.



Σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Συνδέσμου ΕΕ Κύπρου», 80% των ε/κ και 76% των τ/κ λένε «ναι» σε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Ιδού, λοιπόν, που άμα τεθεί ένα ζήτημα στην κοινή γνώμη και περάσει τα μύρια κύμματα της δαιμονοποίησης, μπορεί να γίνει μετά, σχεδόν, αυτονόητο. Σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, η ομοσπονδία ανάμεσα στους ε/κ έφτανε μεταξύ 60-70%. Αυτή η λύση είναι και η μόνη, στην οποία συγκλίνουν οι δυο κοινότητες.




Ισότητα Πολιτών. Ο δικηγόρος Α. Δημητριάδης είπε ότι μετά από την απόφαση αποδοχής του φιλικού διακανονισμού του Τύμβιου με την Τουρκία ανοίγουν ευρύτερες προεκτάσεις, διότι αφού έγινε κάτι στην περίπτωση του ενός πολίτη γιατί όχι για άλλον, με βάση την ισότητα κλπ. Αν είναι με βάση την ισότητα και τα «εύλογα δικαιώματα» μας κ. Δημητριάδη, δέχεσαι να μας αντιπροσωπεύσεις να διεκδικήσουμε ίση μεταχείριση με τον πολίτη Ν. Παπαδόπουλο, που προωθεί «επαγγελματικούς πελάτες» από τη θέση του στην Βουλή; Ας πάμε και μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αν είναι ανάγκη.




Την Παρασκευή, 6 Ιουλίου, στην σελίδα 32, ο Φιλελεύθερος είχε την εξής πληροφορία: «Στο μεταξύ πληροφορίες του «Φ» από δικαστικές πηγές στην Ελλάδα, αναφέρουν ότι οι ελληνικές Αρχές, δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε δίκη με κατηγορούμενο τον τέως Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Πέτρο Τσαλικίδη.» Δηλαδή στην αρχή δεν εκδόθηκε στην Κύπρο με βάση «διάφορες συμφωνίες που αφορούν τους Ελλαδίτες αξιωματικούς» και τώρα δεν θα δικαστεί. Και κανένας δεν είπε τίποτα. Ούτε, καν, στο τίτλο του άρθρου δεν ήταν. Και ούτε συζήτηση για πρωτοσέλιδο. Δεν ήξερε ο Τσαλικίδης; Αλλά είπαμε – είναι και θέμα τί θα δικάσεις; Προφανώς, μερικοί δεν ενδιαφέρονταν, ούτε ενδιαφέρονται για την αλήθεια, όταν κατασκεύαζαν υστερίες. Είναι και αυτή η σιωπή μια παραδοχή.




Όπως ο κ. Κρις της αξιοσέβαστης οικογένειας Τριανταφυλλίδη που μας είπε ότι η κοινωνία χρωστά απολογία στα θύματα. Οι δικηγόροι που μετέτρεψαν το πένθος, σε βιομηχανία μίσους και άντλησης χρημάτων κ. Κρις; Θα προσφύγετε και στο ελληνικο ανώτατο δικαστήριο για τον Τσαλικίδη ή μήπως σας ενδιαφέρουν μόνο μερικού είδους θεάματα;




Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά από ένα χρόνο, την περασμένη Κυριακή ο Φιλελεύθερος, στο αφιέρωμά του για τον Μαρι, είχε και δήλωση του παππού του Αντώνη Χαραλάμπους – της λογοκρινόμενης φωνής των συγγενών. ΊΙσως γιατί ηταν αποκαλυπτική.




Νέα διαμάχη στο ΔΗΚΟ με φόντο το μέλλον. Ο Κάρογιαν σκέφτεται Αναστασιάδη από πρώτο γύρο λένε μερικοί, η Αντιγόνη και η ΝΕΔΗΚ επιμένουν σε ανεξάρτητο υποψήφιο του ΔΗΚΟ και ο Ν. Παπαδόπουλος, ενοχλημένος, ίσως, που έχασε και το ψήφο για το στοίχημα στη βουλή, προσπάθησε την Κυριακή να ανοίξει κόντρα με τον Κάρογιαν από τώρα. Φυσικά "είναι προσωπικές απόψεις του προέδρου του ΔΗΚΟ" ότι λέει – αλλά είναι πρόεδρος. Θα τον αμφισβητήσει; Ιδού, η Ρόδος, αλλά το πήδημα θέλει ολίγην τόλμη. Δεν είναι αρετή για την οποίαν φημίζεται ο δικηγόρος της Λαϊκής.  Την επομένη,  έβγαλε ανακοίνωση ότι δεν διαφωνεί καθόλου με τον «πρόεδρο» του κόμματος. Άλλωστε υπάρχουν διάφορα συμφέροντα.




Ο Ξανθούλης του Φιλελευθέρου, την Κυριακή, ανακάλυψε ακόμα μια τασιηνόπιττα. Ότι το full fledged - έχει πάθει λαγνεία με τις δύο λέξεις σαν υποκατάστατο των μέτρων που υποσχόταν το Μάη και δεν ήρθαν - μνημόνιο θα εγκριθεί από τη γερμανική βουλή. Και μετά, μας είπε, ότι είναι μάλλον διαδικαστικό. Αν μπορούσε να κάνει χιούμορ και με συνάδελφους του ο Σ. Χριστοδούλου, τί φιλμ να δώριζε στον ανταποκριτή των Βρυξελών; Ενα fully fledged αλυσοπρίονο για ταινίες τρόμου η ψυχολογικο θριλερ; Liberal on Sundays. Μέσα βελτιώνεται. Αν δεν ήταν και η εξόφθαλμη προκατάληψη της Ταραμουντά εναντίον του Κάρογιαν, θα ήταν ενδιαφέρον. Εννοείται ότι η παιδική χαρά των συναγωνιστών του Τσοχατζόπουλου - Σέρτη- Κουνναφή -  παραβλέπεται ως ένα επίπεδο πληκτικα επανακληπτικο.




Το σκάνδαλο των αξιόγραφων των τραπεζών: Οι μεγάλες τράπεζες ακύρωσαν «πληρωμή τόκων σε αριθμό  αξιόγραφων, αφήνοντας εκτεθειμένους όσους επένδυσαν σε αυτούς τους τίτλους τα τελευταία χρόνια». Οι εμπλεκόμενοι είναι, λέει, δεκάδες χιλιάδες και μερικοί κατέφυγαν, ήδη, στο γενικό εισαγγελέα, ενώ άλλοι θα καταφύγουν στην δικαιοσύνη. Και θα βρουν απέναντι τους δικηγόρους μας, με πρώτο το δικηγορικό γραφείο του Ν. Παπαδόπουλου; Τί χαρά και τί άμεμπτη και μη διεφθαρμένη αυτή η βουλή κ. Ομήρου! Επειδή, λοιπόν, ο Ν. Παπαδόπουλος θα δώσει σκληρές μάχες να γλιτώσει την τράπεζα του από τις κατηγορίες ότι έχει εξαπατήσει πολιτες (και ενδεχομενως και ψηφοφορους του  η εστω τεως ψηφοφόρους του), αποφάσισε να γυρίσει τις κατηγορίες εναντίον... του κράτους. Έτσι, λοιπόν, δεν θέλει να δανείσουν οι ημικρατικοί το Δημόσιο, έστω και για μερικούς μήνες γιατί μπορεί να τα χάσουν κλπ. Καλά ρε Νικολάκη, όταν θα υπερασπίζεις της τράπεζα που, όντως, εξαπάτησε τους ανθρώπους, τί θα λες; Το κράτος, άλλωστε, χρηματοδοτει ιστορικα και τους ημικρατικους οργανισμούς και θα σώσει και την τράπεζα που σε πληρώνει με χρήματα του δημοσίου που επίσης σε πληρώνει! Είναι ένα ευχάριστο θέαμα αντιφάσεων.




Μετά από την επίθεση του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ με την επίκληση για παρέμβαση της Τρόικα ενάντια στην ΑΤΑ, η λογική ταξική απάντηση είναι η άρνηση της ομοφωνίας για τον εταιρικό φόρο – την αύξηση του για τις μεγάλες κυπριακές εταιρείες και για τις ξένες τουλάχιστον για 1-2%. Για να δει και το κεφαλαίο ότι όταν θέλουμε, μπορούμε να το ανταλλάξουμε. Αν δεν τους αρέσει, τα κουβαδάκια τους και σε άλλη παραλία. Και να μην ζητάνε από το δημόσιο επιχορηγήσεις, είτε για τα ξενοδοχεία τους, είτε για τις τράπεζές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: