20 Μαρ 2014

Ευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό!

Όσοι πήρατε ήδη πρόσκληση, παρακαλούμε σημειώστε ότι η αφετηρία και η κατάληξη της αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής κινητοποίησης έχει αλλάξει: Συγκέντρωση η ώρα 11.00 π.μ. στον κυκλικό κόμβο του "ΟΧΙ" (και όχι στην Πλ. Ελευθερίας) και κατάληξη στο τέρμα Οδού Λήδρας (και όχι στην πλατεία της Φανερωμένης).

Για αντίσταση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, που καταφέρονται ενάντια στην ανθρωπότητα, τη δημοκρατία και την ελευθερία, διοργανώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη εβδομάδα δράσης, με κύρια αιχμή το Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014. Οι δράσεις γίνονται με την ευκαιρία της 21ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, η οποία προκηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1966 για το φόνο 69 διαδηλωτών στο Σιάρπενβιλ της Νότιας Αφρικής το 1960 από το καθεστώς του απαρτχάιντ. Μεγαλειώδεις εκδηλώσεις και πορείες προγραμματίζονται σε πάμπολλες πόλεις όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων χωρών.

Στο πανευρωπαϊκό αυτό κάλεσμα συμμετέχει και η Κύπρος με συγκέντρωση στον κυκλικό κόμβο του "ΟΧΙ" το Σάββατο, 22 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, και πορεία μέχρι το τέρμα της οδού Λήδρας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!

Για να βάλουμε και την Κύπρο στο χάρτη της Ευρωπαϊκής κινητοποίησης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό!

Μέχρι στιγμής συμμετοχή έχουν δηλώσει: το ΑΚΕΛ, ο ΔΗΣΥ, η ΕΔΟΝ, η "'Ελευσις", η ΕΡΑΣ, η ΚΙΣΑ, η ΝΕΔΑ, η ΝΕΔΗΚ, η ΝΕΟΙ, η ΠΕΟ, οι Οικολόγοι-Περιβαλλοντιστές, το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, η ΠΟΓΟ, η Πρωτοβουλία "Μένουμε Ευρώπη", η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, καθώς και η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών

Δεν υπάρχουν σχόλια: