6 Φεβ 2012

Νέα έκθεση του ΟΗΕ εμφανίζει μεγάλη αύξηση των Παλαιστινίων που ξεριζώθηκαν από ισραηλινές κατεδαφίσεις

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, 2012   ( από Κέντρο Ειδήσεων και αναφορών του ΟΗΕ)





http://omniatv.com/blog/mi-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-ioi-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-ioi-i-i-i-i-i-i-i-i-i-i-.html


Σύμφωνα με  έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύθηκε  την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012,  σχεδόν 1.100 Παλαιστίνιοι, οι μισοί από αυτούς παιδιά, εκτοπίστηκαν  το 2011 λόγω των κατεδαφίσεων σπιτιών στη Δυτική Όχθη από τις ισραηλινές δυνάμεις - πάνω από 80 τοις εκατό περισσότεροι  από ό, τι   το προηγούμενο έτος.
Η έκθεση «Κατεδαφίσεις και βίαιοι εκτοπισμοί στα Κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης», που εκπονήθηκε από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA), προσθέτει ότι πάνω από 4.200 άνθρωποι επλήγησαν από την κατεδάφιση  κτιρίων που σχετίζονται με την επιβίωσή τους.

 Επιπλέον, πάνω από το 60 τοις εκατό κτιρίων παλαιστινιακής ιδιοκτησίας   που βρίσκονταν σε εκτάσεις κατανομημένες σε ισραηλινούς εποικισμούς, κατεδαφίστηκαν μέσα στο 2011. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν 622 κτίρια  που ανήκαν σε   Παλαιστίνιους, μεταξύ άλλων, καταφύγια ζώων, αίθουσες διδασκαλίας και  μουσουλμανικά τεμένη - ένα 42 τοις εκατό αύξηση σε σύγκριση με το 2010.

Η έκθεση προσθέτει ότι το 90 τοις εκατό των κατεδαφίσεων και το 92 τοις εκατό της μετατόπισης συνέβη στις  ήδη ευάλωτες στην  καλλιέργεια και κτηνοτροφία κοινότητες,  στην περιοχή που είναι γνωστή ως   «Περιοχή Γ» - η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από το 60 τοις εκατό της Δυτικής Όχθης, και που το Ισραήλ διατηρεί τον έλεγχο για την ασφάλεια, το σχεδιασμό και την δόμηση.
 Αυτή τη στιγμή,  τουλάχιστον 93.100 κάτοικοι που ζουν σε κτίρια που έχουν χτιστεί χωρίς άδεια, εξακολουθούν να διατρέχουν τον κίνδυνο της εκτόπισης.

Η έκθεση επισημαίνει ότι «Η αναγκαστική μετακίνηση των παλαιστινιακών οικογενειών και η καταστροφή των μη στρατιωτικών κατοικιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, έχουν σοβαρές ανθρωπιστικές συνέπειες»,  προσθέτοντας ότι οι επιπτώσεις στην ψυχοκοινωνική κατάσταση των οικογενειών μπορεί να είναι "καταστροφική".

Προσθέτει ότι το Ισραήλ, ως δύναμη κατοχής στη Δυτική Όχθη, έχει την υποχρέωση να προστατεύσει  τους άμαχους Παλαιστινίους  και να διαχειρίζεται  την περιοχή προς όφελός τους.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη τον περασμένο Μάιο,  η  επικεφαλής του OCHA, Valerie Amos, κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει την εκτοπιστική πολιτική του και να εξετάσει προσεκτικά τα βασικά ανθρωπιστικά θέματα των κατεδαφίσεων και της μετατόπισης στη Δυτική Όχθη.


 imemc (μετ. filistina)


Δεν υπάρχουν σχόλια: