20 Φεβ 2012

Πανευρωπαϊκό φόρο στους εκατομυριούχους προτείνει η γερμανική αριστερά

OΣΚΑΡ ΛΑΦΟΝΤΑΙΝ: ΒΟΜΒΕΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ – Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 
 
«Η Μέρκελ ετοιμάζεται να καταστρέψει την Ευρώπη, και μάλιστα τη δημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά και την κοινωνική συνοχή... Αυτοί οι μηχανισμοί διάσωσης αποτελούν στην πραγματικότητα βόμβες διασποράς ενάντια στην κοινωνική δικαιοσύνη. 

Ο πόλεμος των τραπεζών κατά των λαών της Ευρώπης πρέπει να σταματήσει».

Αυτό ανέφερε το ιστορικό στέλεχος και πρώην επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς,  Όσκαρ Λαφονταίν, απευθυνόμενος σε 200 περίπου βουλευτές της Αριστεράς από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τη γερμανική Βουλή και τα κοινοβούλια των κρατιδίων, που είχαν συγκεντρωθεί στο Κίελο. 

Εξάλλου, ο 68χρονος Λαφονταίν, τόνισε την πρόταση της Αριστεράς για έναν πανευρωπαϊκό φόρο για τους εκατομμυριούχους, αλλά και ότι τα κράτη θα πρέπει να δανείζονται χρήματα από μια τράπεζα δημοσίου δικαίου, η οποία με τη σειρά της θα δανείζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όλες αυτές οι προτάσεις περιλαμβάνονται στη «Διακήρυξη του Κιέλου», την οποία υπερψήφισαν οι βουλευτές του κόμματος. Ως προς αυτό, τα κοινοβούλια θεωρούνται από τους ευρωδιασώστες ως εμπόδια, τα οποία θα πρέπει κατά το δυνατόν πρέπει να παρακαμφθούν, όπως αναφέρεται στη «Διακήρυξη του Κιέλου». 

«Οι σοσιαλδημοκράτες έχουν μετακινηθεί τόσο προς τα δεξιά, ώστε υπάρχει πολύς χώρος για ένα αριστερό κόμμα, τόσο στο Σλέσβιχ-Χολστάιν όσο και στο Σάαρλαντ», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Λαφονταίν. 

από Γνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: