14 Φεβ 2012

Για την απεργία των εργαζομένων στις οικοδομές


Η ΕΡΑΣ εκφράζει την στήριξη της στους απεργούς στην οικοδομική βιομηχανία και χαιρετίζει την απόφαση των συνδικάτων να προχωρήσουν σε πράξεις αντίστασης μπροστά στην άνευ προηγουμένου επίθεση της εργοδοσίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. Όμως η φόρα του κεφαλαίου δεν μπορεί να ανακοπεί με αποσπασματικές και συμβολικές 24ωρες απεργίες και ούτε μπορεί η αντίσταση σε ένα μόνο κλάδο να εμποδίσει τον ερχομό του εργασιακού μεσαίωνα.

Το ότι τα κυπριακά συνδικάτα φαίνεται να αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της συμμαχίας και κοινής δράσης μεταξύ των Κύπριων και ξένων εργαζομένων και ανέργων είναι θετικό. Θα πρέπει όμως να επιδείξουν και την απαραίτητη συνέπεια, συνέχεια και αποφασιστικότητα στις κινητοποιήσεις, την ετοιμότητα για κλιμάκωση και συστηματικότητα στον αγώνα και να επεξεργαστούν διάφορους τρόπους και μεθόδους έτσι ώστε αυτός να έχει επιτυχία. Έτσι ώστε να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία στους εργασιακούς χώρους. Να αντιληφθούν οι εργοδότες ότι δεν θα επιτραπεί η παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων και η υποτίμηση της εργασίας να γίνει ο κανόνας. Να υποχρεωθεί το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην συστηματική παραβίαση των εργατικών νομοθεσιών.

Οι εργαζόμενοι όταν δρουν συλλογικά, οργανωμένα και αποφασιστικά έχουν τεράστια δύναμη. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ούτε εμείς ούτε το κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: