19 Φεβ 2012

Αν τζαι εν ειμαι ελληνας, ειμαι σιουρα με τους ελληνες σε τουτον

http://sirmastocomputer.blogspot.com/2012/02/blog-post_18.html

Τουτες τες ημερες παιζει τζαι νακκον το βραχυκυκλωμα ενος χασματος αναμεσα στην ιδεολογια τζαι στην πραγματικοτητα της λεξης "ελληνας". Στο φαντασιακο της εθνικοφροσυνης, δακατω τζαι στην ελλαδα, οι "ελληνες" εν ανικητοι,ανωτεροι, μοναδικοι κλπ. Στην πραγματικοτητα οι ελληνες εν πραγματικοι ανθρωποι, που ζωντας σε ενα αλλο δικο τους συνοριακο σημειο, εμπλεξαν τουτες τες ημερες, σε δυσκολα σκηνικα. Οσοι πουλουν την εθνικοφροσυνη η τον "ελληνισμο" σαν ιδεολογια για να διεκδικουν στατους [ενω η κυπριακοτητα εν καμνει, μονη της εστω] εν θωρουν τζηκατω παρα τυπους που εκλεφκαν - ειπεν το ξεκαθαρα ο αρχιεπισκοπος στην εφημεριδα με την μεγαλυτερη κυκλοφορια: τον φιλελευθερο της κυριακης.
 "Ολοι οσοι δουλευαν στο κρατος οπου μπορουσαν να κλεβουν, εκλεβαν".
 Τζαι απο οτι ακουσα αναλογη σταση εισιεν τζαι ο Καρεκλας στο Ρικ, μιλωντας απαξιωτικα για οσους ελληνες [ενδεχομενως τζαι την πλειοψηφια αν παρουμε τες δημοσκοπησεις] εν εναντια στο δευτερο μνημονιο.
Εν ειμαι ελληνας γιατι ο ελληνισμος στην κυπρο, εν τζαι μια επιχειριση εξουσιας - οπως αποκαλυπτεται ξανα τουτες τες μερες, ακομα τζαι σε βαρος των πραγματικων ελληνων - η εστω μεριδας τους.
Μπορει να πει καποιος οτι το φαντασιακο του ελληνισμου εν τοσο καταπιεστικο προτυπο, που αναγκαστικα παραγει μισος για την πραγματικοτητα, που εν μπορει, ενεν λογικο, να το φτασει. 
Αναλογο δηλαδη συμβαινει τζαι με τους γερμανους που εχουν ιεροποιησει το πολιτισμο της αρχαιας αθηνας, τζαι με την ιδια ανεση θεωρουν τους ελληνες "τεμπεληες".
Τζαι εν συζητω για το πως πρεπει να εν μια κοινωνια..εν παντα θεμα του πλαισιου...

Σαν κυπραιος νοιωθω ελπιδα υστερα που την εξεγερση στην Αθηνα στες 12 του Φερβαρη. Οι εικονες που επιασα ειχαν, μεσα στην βια που παραγει ενα μισος που κοντευκει να γινει ανεξελεκτο, τζαι μια γλυκαδα ελπιδας. Τωρα οι διαδηλωτες οϊ μονο εν ειχαν εσωτερικες μαχες οπως το φθινοπωρο, αλλα τζαι μεγαλο μερος του πληθους [που μεγαλωνει ωσπου παει] επικροτουσε τες επιθεσεις στες τραπεζες.
Εν ηξερω ινταλως μπορει να αντισταθει τζαι να δημιουργησει μια νεα δυναμικη, εσωτερικα τζαι γυρον, η κοινωνικη δυναμικη που υπαρχει στην ελλαδα.
Μπορει να μεν τα καταφερει να φκει στες εκλογες. Αλλα τουτος ο οργισμενος δρομος, εν να υποταχτει σε οποιες συγκυριες ποσοστων φκαλουν καποιες εκλογες υπο εκβιασμο;
Τζαι αν τουτο το υπογειο ρευμα, φκει τζαι στες εκλογες οπως δειχνουν τζαι οι δημοσκοπησεις;
Εν να παιξει Ισλανδια;
Εν γεγονος οτι θωρουν τζαι αλλοι βαλκανιοι προς τα κατω τωρα....ηδη εισιεν μινι εξεγερσητζαι στην ρουμανια πριν λλιες εφτομαδες..οι αλβανοι εν σε φασηαναβρασμου που τον τζαιρον τον εκλογων...
Μπορει να φκει αλλο μοντελο που οτι ειδαμε;
"Αργεντινη" καπως, των βαλκανιων;
Η..;

Μονο οι ελληνες μπορουν να απαντησουν, τζαι τωρα,ναι...

αξιζει να δουμε τι εχουν να πουν οι νεοελληνες...
για τουτο που εν παγκοσμιο θεμα..
οϊ για μαννα παναυρκα εθνικων σημαιων, η μεταλλειων σε αθηλτικους αγωνες...

Σαν γεωπολιτικος χωρος η ελλαδα εν νευραλγικος στα βαλκανια τζαι υπαρχουν μεγαλες δυναμεις εκτος ευρωπαικου πυρηνα που δειχνουν ενδιαφερον - μπορει να παιξει τζαι η ελλαδα σαν ενδιαμεσος συνοριακος χωρος...
τζαι οσο για την ιστορικη θεση του κκε, αφου στον ελληνικο χωρο τα γραπτα εν οπως τες υποθηκες αιωνων, μαλλον τουτη ηταν τζαι η θεση του ζαχαριαδη το 45.
Εσωτερικα εν που πρεπει να βρεθει ενας νεος κωδικας..μια νεα μορφη κοινωνικης αλληλεγγυης..παρα τες πελλαρες του Μικη για το εθνος που θελουν να εξαφανσουν οι κακοι [ελεος ρε κουμπαρε..], η εικονα του εαμ εξακολουθει να το διαθεσιμο ιστορικο συνθετικο πλαισιο
με ηγεμονικο αξονα
την αλληλεγγυη
τζαι την μεταμορφωση..
Τζαι τοτε υπηρξε μια συγκλιση στο δρομο τζαι στες γειτονιες...

Εν να δουμε που εν να φκει τουτο το μεταμοντερνο σκηνικο..
Το ελληνικο πολιτιστικο υπογειο [σαν σημειο διασταυρωσης τοτε του μειγματος που εκουβαλαν η αναμειξη αναοτολης τζαι δυσης υστερα που το 22] επαρηγαγε ενα μοναδικο επος για ολοκληρη την ανατολικη μεσογειο, την περιοδο 40-50..
Η ηττα αφησε γραμμες αιματος..
ομως τωρα τζηνες οι γραμμες πρεπει να εβρουν ενα νεο πλαισιο...
τζαι οπως τοτε η αλλαγη γεωπολιτικης θεσης/ρολου, ενεν το μονο ζητουμενο - εν σημαντικο να καθοριστει τζαι το εσωτερικο καθεστως..
Ενας παρεας μου που επερασε που τα βαλκανια υστερα που το 2008 ειπεν μου για το γκραφιτι:
"Βαρκιζα τελος"
Επανεμφανιστηκε τωρα. Χωρις αναφορα στον εμφυλιο.
Τζαι ο εμφυλιος μπορει να μεν εν μονο να καφκουνται τα ελληνικα βουνα που ναπαλμ,τζαι να μαντρωνεται  πανω που ενα μεγαλο μερος του πληθυσμου σε στρατοπεδα συγκεντρωσης των εξεγερμενων φτωχων. Μπορει ο εμφυλιος να εν τζαι η ανοχη της εξαθλιωσης των αδυνατων μεριδων του πληθυσμου.
Για τουτο η αλληλεγγυη....
Που υπογεια εφτιαχτηκεν ακομα τζαι υστερα που την ηττα, του 49..
Ηταν τζηνη η αλληλεγγυη που ανθισε καπως στα 74..
Να δουμε τα χρωματα τωρα...:)

Δεν υπάρχουν σχόλια: