13 Ιουν 2012

Ελλάδα η ώρα της Αριστεράς


Μια ανάσα στα πολιτικά δρώμενα ήταν οι δημόσιες πολιτικές συζητήσεις που οργάνωσε η ΕΡΑΣ την Παρασκευή και το Σάββατο που πέρασε με προσκεκλημένους από την Ελλάδα και θέμα « Ελλάδα η ώρα της Αριστεράς».


Την Παρασκευή στη Δημοσιογραφική Εστία της Λευκωσίας μίλησαν τα μέλη της Γραμματείας του Σύριζα Κώστας Αθανασίου και Πάνος Κοσμάς καθώς και ο δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας που τελεί υπό κατάληψη, Μωυσής Λίτσης.
Το Σάββατο μίλησαν οι Κώστας Αθανασίου και Μωυσής Λίτσης στη Λεμεσό στο καφέ Απόλλων και ο Πάνος Κοσμάς σε ξενοδοχείο της Πάφου. Την συγκέντρωση στην Πάφο ανέλαβε το σωματείο Ελεύθερη Σκέψη της πόλης. 


 
Οι συγκεντρώσεις αυτές αποτελούσαν και μια διαμαρτυρία στην απολύτως μεροληπτική παρουσίαση των ελληνικών εκλογών από τα ελληνοκυπριακά ΜΜΕ αλλά και μια μικρή εναλλακτική πρόταση στην ποδοσφαιρολαγνία των ημερών.



Κεντρικό ζήτημα στις συγκεντρώσεις ήταν βέβαια η οικοδόμηση αλληλεγγύης στον αγώνα του ελληνικού λαού τα επόμενα χρόνια αλλά και η συνειδητοποίηση ότι η οικονομική κρίση ξαπλώνεται και βαθαίνει με την Κύπρο να περιλαμβάνεται στις οικονομίες που βυθίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: